Добре дошли в нашия магазин!

Основни категории

Диклак гел/Diclac gel 50g 100g

Код: 1600-1

Диклак гел представлява продукт с болкоуспокояващо и противовъзпалително действие (нестероидно противовъзпалително средство). Опаковка туба 50грама и туба 100грама.

Продуктови опции

Разфасовка 50грама/100грама:
Цена: 7.20лв.
Брой:
Изпрати на приятел Оцени продукта Добави в списъка с желания

Диклак гел представлява продукт с болкоуспокояващо и противовъзпалително действие (нестероидно противовъзпалително средство). Дилак гел се използва за локално приложение при болка, възпаление и оток при:
-ревматични заболявания на меките тъкани (възпаление на сухожилията и лигаментите - тендинити, тендовагинити и бурсити, болезнена неподвижност на рамото, възпаление на мускулите и ставите);
-дегенеративни ставни заболявания (артроза на големите и малки стави) на крайниците и в областта на гръбначния стълб;
-спортни и битови травми (навяхвания, контузии, разтягания).

 

Състав: Активното вещество е диклофенак натрий. Другите съставки са: амоняк, карбомер (980), децилолеат, натриев едетат (Ph.Eur.), октилдодеканол (Ph.Eur.), З-вп-фосфатидилхолин, пропан-2-ол, RRR-алфа-токоферол, ароматни субстанции, пречистена вода.

 
Начин на употреба:
Моля, придържайте се към указанията за употреба, тъй като в противен случай продуктът няма да действа правилно.
Диклак® гел се прилага 3 пъти дневно. Трябва да се изстискат около 11 cm от гела, съответстващи на 3 g гел (30 mg диклофенак натрий) и да се нанесат върху болезнената област.
Максималната обща дневна доза е 9 g гел, сътветстващи на 90 mg диклофенак натрий.
Диклак® гел е само за външна употреба. Да не се приема през устата!
Диклак®гел се нанася в тънък слой към засегнатата част от тялото и леко се втрива.
Диклак® трябва се остави за няколко минути да попие преди да се облекат дрехите. Не се препоръчва използването на оклузивна превръзка.
Диклак® може да се прилага като допълнителна терапия заедно с други лекарствени форми, съдържащи диклофенак.
Ако сте приложили повече от необходимата доза Диклак® гел: Ако сте превишили препоръчителната доза, гелът трябва да се отстрани от кожата и мястото да се измие с вода. Ако са използвани значително големи количества от Диклак® гел трябва да информирате Вашия лекуващ лекар. Няма специфичен антидот.

Ако сте пропуснали да приложите Диклак® гел: Ако сте забравили да приложите доза, моля продължете приложението на продукта като спазвате предписаната дозировка. Ако имате някакви съмнения относно прекъсването на лечението, моля, консултирайте се с Вашия лекуващ лекар.

 
Не прилагайте Диклак гел,

•ако сте алергични (свръхчувствителни) към диклофенак или към някоя от другите съставки на продукта, или към други нестероидни противовъзпалителни средства;
•при отворени рани, възпаления или инфекции на кожата или лигавиците;
•при деца и подрастващи;
•през последния триместър на бременността (за дълъг период и върху големи области от кожата). 


Обърнете специално внимание при употребата на Диклак® гел 
-ако страдате от астма, сенна хрема, назални полипи (подуване на носната лигавица),хронични белодробни заболявания или хронични инфекции на дихателната система(симптоми, подобни на сенна хрема);
-ако сте свръхчувствителни към противовъзпалителни продукти от всички групи, съществува по-висок риск от възникване на астматични пристъп(т.нар.непоносимост към аналгетици/аналгетична астма), локален оток на кожата и лигавицата (т. нар. едема на Квинке) или уртикария при приложение на Диклак® гел, отколкото при други пациенти. При тези пациенти Диклак® гел може да се прилага само при спазване на определени предпазни мерки и директно проследяване от лекар. Същото се отнася и за пациенти, развиващи алергични реакции и към други субстанции, които се проявяват с кожни реакции, сърбеж или уртикария.


Употреба на други лекарства: Досега не са известни взаимодействия, ако Диклак® гел се прилага правилно. Въпреки това Вие трябва да информирате лекуващия лекар, ако по същото време приемате или наскоро сте приемали други лекарства.


Бременност и кърмене
През първия и втория триместьр на бременността, Вие трябва да използвате Диклак® гел само след консултация с лекар. Поради увеличения риск от усложнения за майката и детето по време на раждане, Вие не трябва да прилагате Диклак® гел върху големи участъци от кожата и за продължително време през последния триместьр на бременността.
Малки количества от активната субстанция преминават в майчиното мляко. Локалното приложение върху големи площи за по-продължителен период от време трябва да се избягва по време на кърмене. За да се избегне директния контакт на кърмачето с гела, Диклак® гел не трябва да се използва върху областта около гърдите по време на кърмене.


Деца и юноши: Децата и юношите не трябва да прилагат Диклак® гел, поради липсата на достатъчно опит при тази възрастова група.
Децата трябва да се пазят от контакт с лекарствения продукт с ръце или от втриването му в кожата.


Шофиране и работа с машини: Продуктът не оказва влияние върху способността за шофиране или работа с машини.

ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
Както всички лекарства, Диклак® гел може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
Рядко могат да възникнат локални кожни реакции като зачервяване, сърбеж, парене на кожата, кожни обриви, вкл. с образуване на мехурчета и уртикария.
Диклак® гел може в редки случаи да предизвика реакции на свръхчувствителност или т.нар. локални алергични реакции (контактен дерматит).
Ако Диклак® гел се нанася върху големи площи от кожата и за по-продължителен период от време, не може да бъде изключена появата на системни нежелани лекарствени реакции, засягащи определени органи и системи или дори целия организъм, както могат да възникнат при системна употреба на диклофенак-съдържащи лекарствени продукти.
В отделни случаи при локално приложение на диклофенак-съдържащи продукти са съобщавани гастроинтестинални нарушения, генерализиран кожен обрив, реакции на свръхчувствителност под формата на ангиоедема и диспнея, както и фоточувствителност.
Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ДИКЛАК® ГЕЛ
Да се съхранява при температура под 25°С.
Съхранявайте на място, недостъпно за деца.
Срокът на годност на лекарството е напечатан върху опаковката. Да не се употребява след изтичане на срока на годност.
Срокът на годност след първо отваряне на опаковката е 9 месеца.
Притежател на разрешението за употреба
Hexal AG
Industriestrasse 25
D-83607 Holzkirchen, Германия

Производители
Salutas Pharma GmbH
Otto-von-Guericke-Allee 1
D-39179 Barleben, Германия


Salutas Pharma GmbH
Lange Gohren 3
39171 Osterweddingen, Германия

 

Количката е празна.

Валута