Добре дошли в нашия магазин!

Основни категории

Хартман Атрауман Аg тюлена превръзка/Hartmann Atrauman Ag 3pcs.

Код: 5154-1

Hartmann Atrauman Ag тюлена превръзка, импрегнирана със сребро. Предлага се в три размера: 

 Стерилни, индивидуално опаковани
 5x5 cm     3 бр./оп.
   
 10x10 cm
 
   3 бр./оп.
   
 10x20 cm    3 бр./оп.

 

 

 

Продуктови опции

Размер 10/20;10/10;5/5:
Цена: 26.20лв.
Брой:
Изпрати на приятел Оцени продукта Добави в списъка с желания

Atrauman Ag е тюлена мазева превръзка с контактен слой, импрегниран със сребро. Не позволява залепване на втричните превръзки към раната, предпазва кожните ръбове от мацерация и има батерициден ефект, когато превръзката влезе в контакт с раневия ексудат. Изключително мека и лесна за моделиране. Механизмът на действие на Atrauman Ag е т. нар. "Touch and Kill" ефект. При контакт на превръзката с ексудата от раната, в него се отделят сребърни йони, които разрушават бактериите. Atrauman Ag нарушава електронния транспорт и производството на енергия в бактериалната клетка, възпрепятства размножаването на бактериите, разрушава функционирането на клетъчната мембрана и блокира жизнено важни ензимни системи в бактериалната клетка. Концентрацията на сребърни йони е идеално балансирана и ограничена около превръзката, поради което не се засяга здравата тъкан около раната. Atrauman Ag има висока пропускливост за ексудат, въздух и водни пари. Раневият секрет с бактериите и ендотоксините се поема и абсорбира от вторична превръзка.

 

 

Приложение

 

При критично контаминирани рани, инфектирани рани и за профилактика на инфекцията. Atrauman Ag предпазва ръбовете на раната от мацерация и колонизирането й с бактерии от кожата и дрехите. Постига се оптимално съотношение между достатъчен бактерициден ефект и ниска цитотоксичност.

Среброто не е ефективно при наличието на биофилм и некроза, които предпазват бактериите. Тези продукти не могат да заместят извършването на дебридман, напр. при изгаряния 3та степен.
Приложението им не отменя използването на системни антибиотици, когато това е необходимо.

 

 

Начин на употреба

 

Превръзката се изважда от опаковката и се отстранява поддържащия лист хартия от едната страна. Тази страна от превръзката се поставя върху раната и се отстранява и другия лист поддържаща хартия.

Превръзката се покрива с вторична абсорбираща превръзка, която да поеме секрета от раната. Микробиологичното действие на Atrauman Ag продължава поне 4 дни. Освен ако не е предписано друго, нова превръзка Atrauman Ag може да се поставя при смяна на вторичната превръзката.

В случай на наличие на плътен секрет в раната е препоръчително да се направят малки разрези по превръзката, за да се предотврати задръстването й.

Предупреждения

Преди започване лечение на рани със забавено и нарушено заздравяване е необходима първична клинична оценка на състоянието на раната и евентуалната подлежаща причина за това. Лечението с Atrauman Ag не замества основното лечение на причнината довела до образуването на раната.

 

Atrauman Ag не трябва да се използва в комбинация с превръзки или мехлеми, които съдържат парафин. Това може да намали ефективността на превръзката.

 

 

 

Количката е празна.

Валута