Добре дошли в нашия магазин!

Основни категории

Безалерия таблетки/Bezaleria 5 mg * 7 film tabl. * 20film tabl.

Код: 3149-1

Bezaleria е противоалергичен продукт. Опаковка 7 филмирани таблетки и опаковка 20 филмирани таблетки.

Продуктови опции

Разфасовка 7табл./20табл.:
Цена: 7.60лв.
Брой:
Изпрати на приятел Оцени продукта Добави в списъка с желания
  • Безалерия се използва за лечение на симптоми, свързани с алергични състояния, като: алергичен ринит (включително постоянен алергичен ринит);
  • хронична уртикария (хронична идиопатична уртикария).


Не приемайте Безалерия:

  • ако сте алергични към левоцетиризин, някое от свързаните с него вещества или някоя от другите съставки на това лекарство (вж. точка 6 "Съдържание на опаковката и допълнителна информация");
  • ако страдате от тежка форма на бъбречна недостатъчност (тежка форма на бъбречна недостатъчност с креатининов клирънс под 10 ml/min).

Предупреждения и предпазни мерки
Употребата на Безалерия не се препоръчва при деца на възраст под 6 години, тъй като филмираните таблетки не позволяват адаптиране на дозата.

Други лекарства и Безалерия
Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, наскоро сте приемали или е възможно да приемете други лекарства.
При чувствителни пациенти, приемът на Безалерия 5 mg едновременно с депресанти, потискащи централната нервна система (като седативи) може да увеличи ефекта върху централната нервна система.

Безалерия с храна, напитки и алкохол
Безалерия може да се приема със или без храна.
Изисква се повишено внимание при прием на Безалерия заедно с алкохол. При чувствителни пациенти е възможно ефектът на алкохола да се усили.

Бременност и кърмене
Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.

Шофиране и работа с машини
Някои от пациентите, приемащи Безалерия могат да изпитат сънливост, желание за сън, умора и изтощение. Ако възнамерявате да шофирате, да се включите в потенциално опасни дейности или да работите с машини, се препоръчва да изчакате и да наблюдавате отговора си към това лекарство. Въпреки това, направените тестове не са показали нарушаване на умствената бдителност, на възможността за реакция или на способността за шофиране след прием на Безалерия в препоръчваната доза.

Безалерия съдържа лактоза
Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои видове захар, свържете се с него, преди да приемете това лекарство.

Начин на употреба:
Винаги приемайте това лекарство точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар.
Обичайната доза за възрастни и деца на възраст над 6 години е една таблетка дневно. 

Нарушения на бъбреците и черния дроб
Моля, консултирайте се с лекаря си, ако страдате от проблеми с бъбреците. Възможно е да Ви бъде предписана по-ниска доза, в зависимост от тежестта на Вашето заболяване. Вашият лекар ще Ви даде информация относно дозировката.
Пациенти, които страдат само от нарушение на чернодробната функция следва да приемат обичайната предписвана доза. На пациенти, които имат както нарушена чернодробна, така и нарушена бъбречна функция може да им бъде предписана по-ниска доза, в зависимост от тежестта на бъбречното заболяване, а при деца дозата ще бъде избирана въз основа на теглото; дозата ще бъде определена от Вашия лекар.

Употреба при деца
Безалерия не се препоръчва при деца под 6 годишна възраст, тъй като филмираните таблетки не позволяват адаптиране на дозата.

Как и кога трябва да приемате Безалерия?
Трябва да поглъщате таблетката цяла, с вода или с друга течност.
Продължителността на лечението зависи от вида, продължителността и хода на оплакванията.
Вашият лекар или фармацевт ще Ви даде съответната информация.

Ако сте приели повече от необходимата доза от Безалерия
Ако сте приели повече от необходимата доза от Безалерия, може да почувствате сънливост. При децата първоначално може да има превъзбуденост и безпокойство, а впоследствие - сънливост. Незабавно се свържете с лекаря си, който ще Ви прецени от какво лечение евентуално се нуждаете.

Ако сте пропуснали да приемете Безалерия
Значително предозиране може да доведе до сънливост при възрастните пациенти. При деца е възможно първоначално да се появи оживеност и неспокойство, последвано от желание за сън. Ако смятате, че сте приели свръхдоза от Безалерия, моля уведомете Вашия лекар, който ще реши какви действия да предприеме. 

Ако сте спрели приема на Безалерия
Ако спрете лечението с Безалерия по-рано от предвиденото, това не би трябвало да предизвика нежелани реакции. Възможно е обаче симптомите, поради които приемате Безалерия, да се появят отново, но не в по-тежка форма, отколкото първоначалната, преди започване на лечение с Безалерия.

Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Възможни нежелани реакции
Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

Чести нежелани реакции (засягат 1 на 10 души):

  • сухота в устата;
  • главоболие;
  • умора;
  • сънливост/засилено желание за сън.

Нечести нежелани реакции (засягат от 1 до 10 души на 1000):

  • изтощение;
  • болка в корема.

Докладвани са и други нежелани лекарствени реакции като:
Сърцебиене, гърчове, визуални нарушения, подуване, пруритус (сърбеж), обрив, утрикария (подуване, зачервяване и кожен сърбеж), задух, наддаване на тегло, болка в мускулите, агресивно или оживено поведение, хепатит, отклонение в резултатите при изследвания на черния дроб и гадене.
При първите признаци на алергична реакции, незабавно спрете приема на Безалерия и се свържете с лекаря си.
Симптоми на алергични реакции могат да включват: подуване на устата, езика, лицето и/или гърлото, или затруднено преглъщане, съпроводено с уртикария (ангиоедем), затруднено дишане или рязко спадане на кръвното налягане, водещо до колапс или шок, който може да има фатален край.

Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт.

Съобщаване на нежелани реакции
Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра. Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции. Можете също да съобщите нежелани реакции директно чрез националната система за съобщаване към Изпълнителната агенция по лекарствата. Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.


Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
Не използвайте Безалерия след срока на годност, отбелязан върху опаковката след надписа "Годен до". Първите две цифри показват месеца, а последните четири - годината. Срокът на годност отговаря на последния ден от съответния месец.
Да се съхранява в оригиналната опаковка, за да се предпази от влага.
Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация 
Какво съдържа Безалерия
Активното вещество 
е левоцетиризин (levocetirizine). Левоцетиризин присъства под формата на левоцетиризинов дихидрохлорид (5 mg), което отговаря на 4,2 mg левоцетиризин.
Другите съставки са: микрокристална целулоза, лактоза монохидрат, магнезиев стеарат (сърцевина на таблетката) и хипромелоза (Е464), титанов диоксид (Е171) и макрогол 400 (покритие на таблетката).

Как изглежда Безалерия и какво съдържа опаковката
Филмираните таблетки са бели до почти бели, овални, двойно-изпъкнали таблетки, с надпис "L9CZ" от едната страна и "5" от другата страна.
Те са опаковани в блистери от 7, 10, 14, 15, 20, 21, 28, 30, 40, 50, 56, 60, 70, 90, 100, 112 или 120 таблетки в една кутия и блистери с единични дози, съдържащи 30 х 1 таблетки.
Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.

Притежател на разрешението за употреба и производител
Притежател на разрешението за употреба: 

Sandoz d.d., Словения.

Производители: 
Salutas Pharma GmbH, Германия; 
Synthon BV, Нидерландия;
Synthon Hispania S.L., Испания.

 

Количката е празна.

Валута