Добре дошли в нашия магазин!

Основни категории

Блокмакс форте 400мг * 10таблетки

Код: 5803

Блокмакс форте е лекарствен препарат, съдържащ Ибупрофен. Блокмакс форте има противовъзпалително и аналгетично действие. Отпуска се без лекарско предписание. Опаковка 10 таблетки.

Цена: 4.70лв.
Брой:
Изпрати на приятел Оцени продукта Добави в списъка с желания

Блокмакс форте е лекарствен препарат, който се използва за лечение на:

-лека до умерена болка (главоболие, зъбобол, менструални болки, мускулна болка и болка в гърба);
-повишена температура;
-втрисане и симптоми на простуда и грип.

Дозировка и начин на употреба:

Възрастни и юноши на 12 години и по-възрастни:
Приемайте по 1 таблетка (400 mg ибупрофен) с вода до три пъти на ден според нуждите. Оставете поне 4-6 часа между дозите.
Не приемайте повече от 1 таблетка (400 mg ибупрофен) едновременно.
Не приемайте повече от 3 таблетки (1200 mg ибупрофен) за 24-часа.
Делителната черта е само за улесняване на счупването на таблетката, ако Ви е трудно да погълнете цялата таблетка.

Употреба при деца
Не давайте на деца на възраст под 12 години. Друга(и) форма(и) на това лекарство може да са по-подходящи за деца; попитайте вашия лекар или фармацевт.

Хора с чернодробни или бъбречни проблеми
Ако имате чернодробни или бъбречни проблеми, Вашият лекар ще Ви каже правилната доза, която да приемате. Това ще бъде най-ниската възможна доза.

Пациенти в старческа възраст (над 65 години)
Ако сте в старческа възраст, Вашият лекар ще Ви каже правилната доза, която да приемате. Това ще бъде най-ниската възможна доза.

Продължителност на лечението
Този продукт е предназначен само за краткосрочно използване. Трябва да приемате най-ниската доза, която е необходима за облекчаване на симптомите, за най-краткото време. Не трябва да приемате БлокМАКС форте за повече от 3 дни, ако имате висока температура, или 5 дни за лечение на болка, освен ако Вашият лекар не Ви каже. Ако симптомите не изчезнат или се влошат, консултирайте се с Вашия лекар.
Ако при юноши на възраст 12-18 години симптомите се влошат или ако се изисква приемане на този продукт за повече от 3 дни, консултирайте се с лекар.

Ако сте приели повече от необходимата доза БлокМАКС форте
Може да получите гадене, болки в стомаха или главоболие, повръщане, диария, шум в ушите, замайване, повръщане на кръв и кръв в изпражненията. По-сериозно отравяне може да доведе до сънливост, възбуда, дезориентация, ниско кръвно налягане, намалено дишане (респираторна депресия), синьо оцветяване на кожата и лигавиците (цианоза), загуба на съзнание, кома, конвулсии, спазми при деца и повишена склонност към кървене. При астматици може да възникне влошаване на астмата.
В случай на предозиране трябва да се потърси незабавно медицинска помощ, дори ако се чувствате добре.

Ако сте пропуснали да приемете БлокМАКС форте
Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза.

Бременност, кърмене и фертилитет
Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство. Не приемайте това лекарство през последните 3 месеца на бременността. Избягвайте употребата на това лекарство в първите 6 месеца на бременността, освен ако лекарят не Ви съветва друго.
Само малки количества ибупрофен и неговите разпадни продукти преминават в кърмата. Това лекарство може да се приема по време на кърмене, ако се използва при препоръчителната доза и за възможно най-кратко време.
БлокМАКС форте принадлежи към група лекарства, които могат да увредят фертилитета при жените. Този ефект е обратим при спиране на приема на лекарството. Малко вероятно е БлокМАКС форте, използван от време на време, да засегне шансовете Ви за забременяване, въпреки това информирайте Вашия лекар, преди да приемете това лекарство, ако имате проблеми със забременяването.

Шофиране и работа с машини
При краткосрочна употреба и в препоръчителната доза това лекарство повлиява малко или не повлиява способността за шофиране и работа с машини. Ако се появят нежелани реакции като умора, замайване, сънливост и зрителни нарушения, не шофирайте и не работете с машини. Консумацията на алкохол увеличава риска от тези нежелани реакции.

Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Възможни нежелани реакции
Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
Нежеланите реакции могат да бъдат намалени до минимум чрез приемане на най-ниската доза, необходима за облекчаване на симптомите, за най-краткото време. Хората в старческа възраст, които използват този продукт, са с повишен риск от развитие на проблеми, свързани с нежелани реакции.
Лекарства като БлокМАКС форте могат да бъдат свързани с леко повишен риск от сърдечен удар (миокарден инфаркт) или инсулт.
Не приемайте това лекарство, ако приемате ацетилсалицилова киселина в дози над 75 mg дневно. Ако приемате ниска доза ацетилсалицилова киселина (до 75 mg дневно), говорете с Вашия лекар или фармацевт преди да приемете БлокМАКС форте.

 

Количката е празна.

Валута