Добре дошли в нашия магазин!

Основни категории

Паранит шампоан/Paranit shampoo 200ml

Код: 5381

Paranit shampoo шампоан против въшки, унищожава въшките и техните яйца. Опаковка флакон 200мл.

Цена: 20.30лв.
Брой:
Изпрати на приятел Оцени продукта Добави в списъка с желания

ПАРАНИТ шампоан против въшки 200 мл.

Прочетете листовката с инструкции внимателно преди започване на третирането

Заглавовитевъшки:

Главовата въшка е много малко,безкрило насекомо, което живее изключително в косата и сехрани с кръв. Придвижва се посредством 3 чифта крачета, които позволяват да се прикрепи към косъма. Възрастната въшка е дълга 3-4 mm. Женската живее 2 до 3 месеца и снася около 200 до 300 яйца повреме своя живот. Те се излюпватслед 7 дни и достигат зрялост за 10 дни. При хранене въшките инжектират слюнка в кожата на главата, като това може да причини реакция на свръх чувствителност, водеща до силен сърбеж и раздразнение. Диагнозата се потвърждава при задълбочено преглеждане на косата завъшки или яйца, които са по-лесно забележими.

Паранит шампоан:
Паранит шампоан е клинично тестван и е доказано, че той е ефективен при главови въшки, неговата формула с двойно действие не само задушава, но и дехидратира въшките и яйцата. В допълнение към това, той е удобен за употреба и същевременно измива косата. Тъй като Паранит шампоан несъдържа инсектициди, въшките немогат да развият резистентност към съставките му.

Приложение на Паранит шампоан:

Стъпка №1

Проверете заналичие наглавовивъшки. Използвайте ситното гребенче(в опаковката на продукта), за да проверите щателно косата на всеки член от семейството за въшки, за предпочитане на дневна светлина.Третирайте косата още на същия ден при всички, при които се открият въшки, с цел да се избегне повторно опаразитяване.

Моля да имате предвид, че:

•    По-лесно се проверява суха коса

•    Първо срешете косата, за да отстраните заплитанията, след това проверете кичур покичур.

•    Проверете корените на косата, задушите и потила, тъй като въшките и яйцата често се намират по тези места.

•    След всяка употреба, внимателно почистете гребенчето с хладка, сапунена вода, за да се избегне допълнително опаразитяване.

Стъпка №2:

Нанесете Паранит шампоан. Нанесете достатъчно количество от шампоана, равномерно върху суха коса. Уверете се, че сте покрили цялата коса и скалпа. Масажирайте добре от корените до върха, обръщайки особено внимание на тила и областта зад ушите. Оставете за 10 минути. Това е отсъществено значение за успеха на третирането.200 ml= до 8 приложения в зависимост от дължината на косата.

Стъпка №3:

Измийте косата с вода. След 10 минути добавете достатъчно количество вода и направете пяна. Отмийте шампоана и изплакнете косата добре. Уверете се, честе измили шампоана от косата си.

Стъпка №4:

Отстранете въшките и техните яйца. Преди да изсушите косата, използвайте ситно гребенче, за да отстраните въшките и яйцата.

1)    Разрешете влажната коса със ситното гребенче.

2)    Разделете косата на 4 части: отчелото до тила и след това от едното до другото ухо. При по-дълга коса, може да вържете всяка част.

3)    Обработете всяка част, оформяйки малки кичури, така че да се вижда главата.

4)    Срешете всеки кичур, като започнете колкото е възможно по-близо до главата.

5)    Използвайки гребенчето отстранете всички намерени въшки и/или яйца.

6)    Всеки кичур коса, почистен от яйцата може да се отдели настрана.

7)    С цел да се избегне повторно опаразитяване, след всеки кичур почистете гребенчето с памучен тампон или късче памук и винаги решете косата отвърха наглавата към края.

Стъпка №5:

Повторете процедуратаслед 7 дни. Третирайтеотновослед 7 дни, повтаряйкистъпкиот 1 до 4. Товащегарантирапълнотопрекъсваненажизненияцикълнавъшката. По този начин ще се елиминират и всички яйца, излюпени след първото третиране. Няма риск при повтаряне на процедурата няколко пъти. Незабравяйте да почистите и обкръжаващата среда. Обезпаразитете дрехите, завивките, хавлиите и останалите предмети (четки, гребени), които са били в пряк контакт с главата като ги изперете (измиете) при 60°С Внимателнопочистетекъщата и колата с прахосмукачка и послеизхвърлететорбичката.

ВажнопредупреждениеглавовитевъшкинемогатдаразвиятрезистентносткъмПаранитшампоан, тъйкатоначинътмунадействиене е химичен. Независимооттова е възможно, хора, коитосатретиранидабъдатзаразениотново с въшкиотнелекуванихора (напр. в училище). В такъвслучайможедаизползватеПАранитотново, безникакъвриск и тойщебъдесъщотолковаефективен.

Предпазнимеркипредиупотреба:-хора, коитосаалергичникъмнякояотсъставките - децапод 2 години, Бременност и кърмене.

НямапротивопоказанияотносноупотребатанаПаранитшампоанприбременнижени. Въпрекитова, акостебременнаиликърмите, винагисепрепоръчвадапотърситесъветотВашиялекарилифармацевтпредиупотребатанакакъвто и да е продукт.

Предупреждения: Само за външно приложение. Посъветвайте се с лекар или токсикологично отделение в случайна инцидентно поглъщане. Избягвайте контакт с очите и лигавиците (очите и носа). В случай на контакт с очите, изплакнете обилно с чиста вода. Неизползвайте при алергия към парфюм или към някоя от съставките. При поява  на обрив, раздразнение или свръх чувствителност прекратете употребата незабавно и измийте косата с обикновен шампоан. Възможни нежелани реакции: Сърбеж и раздразнение около очите. Лющене на скалпа. Контактно раздразнение и зачервяване на скалпа, ушите или врата.

Съхранение:

Да се съхранява на сухо място при стайна температура.

Да не се използва след изтичане на срока на годност, означен на бутилката.

Да се съхранява на място, недостъпно за деца.

Състав: Минерално масло, пенители, парфюм

Производен в Белгия

Количката е празна.

Валута