Добре дошли в нашия магазин!

Основни категории

Або Фарма Лакримила капки/Abo Pharma Lakrimilla 0.5ml * 10

Код: 3282

Abo Pharma Lakrimilla фито капки за очи, с овлажняващо и успокояващо действие. Опаковка 10 дози по 0.5мл.

Цена: 16.90лв.
Брой:
Изпрати на приятел Оцени продукта Добави в списъка с желания

LACRIMILLA е иновативен фито-продукт, който предпазва, овлажнява и успокоява и най-раздразнените очи. Разработен е под формата на изключително удобни и лесни за употреба 10 на брой монодози в стерилни флакони и е предназначен както за профилактика, така и за лечение на зачервени и уморени очи. LACRIMILLA е медицинско изделие и представлява комбинация от дестилирани води на пет билки, познати от древността с благоприятното си въздействие за човешкото око:

  • ОЧАНКА;
  • ДИВА БЯЛА ТИКВА;
  • АРНИКА;
  • ЛАЙКА;
  • СЕДЕФЧЕ.

Освен тези пет дестилирани води в състава на капките за очи LACRIMILLA се включват още натриев хлорид и натриев дехидрогенфосфат, които имат за цел в тази комбинация да спомогнат за възстановяване и стабилизиране на рН.
LACRIMILLA е продукт за цялото семейство. Капките за очи LACRIMILLA са подходящи и за най-малките. За бебета навършили 6 месечна възраст и деца до 3 години допустимата дневна доза е по една капка във всяко едно око. Продуктът може да бъде използван постоянно, особено от лица, които носят контактни лещи или за определен период, през който тече назначена от офталмолог терапия. Статистиките сочат, че всеки 1 от 5 пациента, посещаващи офталмолог страда от сухо око и въпреки дискомфорта, който това заболяване предизвиква, повечето пациенти търсят помощ едва 48 месеца след началото му. СУХОТО ОКО е състояние, предизвикано от промени на количеството и качеството на сълзите, което води до сухота и дразнене. Когато влиянието на околната среда е вредно за очите, съставът на сълзите се променя, слъзните жлези произвеждат по-малко секрет и слъзния филм се нарушава. Вследствие на тези промени, окото става по-лесно уязвимо и може да се появи възпаление.
Освен СУХОТО ОКО друга причина за очен дискомфорт са АЛЕРГИИТЕ.
В очите алергичната реакция се проявява като конюнктивит, като може да засегне и роговицата. Известни са бактериален и алергичен конюнктивит. За разлика от бактериалния конюнктивит характеризиращ се с дразнене, секрети и зачервяване, при алергичния симптомите са свързани основно със сърбеж, зачервяване и сълзене.
LACRIMILLA капки за очи може да бъде прилаган едновременно и с други офталмологични лекарства.

Състав:
Дестилирана вода от Очанка (EUPHRASIA OFFICINALIS), дестилирана вода от Арника (ARNICA MONTANA), дестилирана вода от Дива бяла тиква (BRYONIA ALBA), дестилирана вода от Седефче (RUTA GRAVEOLENS), дестилирана вода от Лайка (CHAMOMILLA VULGARIS), натриев дихидрогенфосфат, натриев хлорид, пречистена вода.

Указания:
LACRIMILLA /монодози в стерилни флакони/ е специфичен адювант за предпазване и за прилагане при зачервени и уморени очи. Препоръчват се при повишена чувствителност на очите свързана с дразнене, парене, сухота в очите, попадане на чуждо тяло в окото, сълзене и напрежение в очите, причинени от външни агенти, като например: прах, вятър и слънце, смог, цветен прашец, суха топлина, климатик, продължителен престой пред видео екрани, използване на контактни лещи.

Информация за основните съставки:
Дестилираните води са получени след парна дестилация на свежи билки и представляват водна фракция, отделена от етеричното масло. Дестилираната вода от Лайка (CHAMOMILLA VULGARIS) се използва заради своите хидратиращи и тонизиращи свойства. Дестилираната вода от Арника (ARNICA MONTANA) и Дива тиква (BRYONIA ALBA) имат противовъзпалително и противосърбежно действие. Дестилираната вода от Очанка (EUPHRASIA OFFICINALIS) има антисептични, освежаващи и рехидратиращи свойства. Седефчето (RUTA GRAVEOLENS) прави зрението много по-остро и ясно.

Приложения:
При повишено сълзене и умора на окото, причинено от продължително натоварване на очите или външни агенти. Изключително подходящ при сухота в очите (недобра или недостатъчна секреция на слъзната жлеза), може да бъде прилаган при използването на контактни лещи.

Начин на употреба:
1-2 капки във всяко око, 2 или 3 пъти на ден.
За правилна употреба:
Отделете флакон с еднократна доза и го отворете, като завъртите капачката. Стиснете флакона здраво и капнете по няколко капки във всяко око.

Предупреждения:
Продуктът е предназначен само за очи.
Не използвайте продукта, ако опаковката му е нарушена или след изтичане на срока на годност, посочен върху опаковката.
Да не се използва, ако сте свръхчувствителни или алергични към някоя от съставките му.
Ако изпитате дискомфорт в очите, спрете употребата на продукта и се консултирайте с лекар.
За да се предотврати замърсяване, не докосвайте върха на флакона по време на употребата.
LACRIMILLA капки за очи не съдържа консерванти, така че трябва да изхвърлите флакона за еднократна доза, след употребата, дори ако е частично използван.
Да се пази от достъп на деца.

СЪХРАНЕНИЕ:
Да се съхранява на сухо и хладно място, недостъпно за деца. Съхранявайте далеч от източници на светлина и топлина, при температура под 25°С .
Не използвайте продукта, ако опаковката му е нарушена.
След употреба, изхвърляйте опаковката на предназначените за целта места.
Срокът на годност е валиден за правилно съхраняван продукт с ненарушена опаковка.
LACRIMILLA се понася добре, не са известни странични ефекти или взаимодействия, свързани с употребата на продукта. LACRIMILLA съдържа само безопасни съставки, които позволяват продължителното му използване.
НЕ СЪДЪРЖА КОНСЕРВАНТИ.

LACRIMILLA е медицинско изделие класифицирано и произведено в съответствие с Директива 93/42/ЕИО и последващите изменения и добавки.

Съдържание: 10 флакона за еднократна употреба, всеки по 0.5 мл.

 

Количката е празна.

Валута