Добре дошли в нашия магазин!

Основни категории

Алергозан унгвент/Allergosan ung. 18gr

Код: 3146

Allergosan ung. противоалергичен унгвент, показан при слънчева алергия, алергични обриви, ухапване от насекоми. Опаковка туба 18 грама.

Цена: 3.90лв.
Брой:
Изпрати на приятел Оцени продукта Добави в списъка с желания

Алергозан под формата на маз е антиалергичен продукт, прилага се при ухапване от насекоми, контактен и локализиран дерматит, обрив и сърбеж при различни алергични състояния без манифестна изява.

 

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

В кои случаи не трябва да се прилага Алергозан маз?

Алергозан не се прилага при пациенти с анамнестични данни за свръхчувствителност към активното вещество или някое от помощните вещества.

 

ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ПРИ УПОТРЕБА

Кога трябва да се прилага с повишено внимание Алергозан маз? Не се препоръчва прилагането на продукта върху обширни кожни участъци, нарушена цялост на кожата и при изгаряния.

Не се препоръчва при остри кожни реакции и такива с подмокряне.

При бременност и кърмене Алергозан маз може да се прилага, но само по преценка на лекуващия лекар.При локално приложение Алергозан маз не се резорбира и не оказва влияние върху активното внимание, способността за шофиране и работа с машини.

 

Какви други лекарства повлияват действието на Алергозан маз?

Няма данни за взаимодействието на продукта с други средства при локалното приложение. Въпреки това не се препоръчва употребата на други лекарства за локално приложение едновременно с Алергозан маз.

 

НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ И ДОЗИРОВКА

При възрастни и деца (от кърмачета до 18 години) - намазват се поразените участъци на кожата с тънък слой от мазта 2-3 пъти дневно. Продължителността на прилагането е не повече от 5 дни.

 

НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ

Какви нежелани реакции могат да настъпят при прилагането на Алергозан маз?

При локалното приложение на Алергозан маз е възможна появата на сърбеж или дразнещо действие, които бързо преминават.В отделни случаи е възможна появата на алергичен дерматит или други кожни алергични реакции.Общорезорбтивни или системни ефекти при локалното приложение на продукта не са наблюдавани.

 

СПЕЦИАЛНИ УКАЗАНИЯ ПРИ ПРЕДОЗИРАНЕ

Не са наблюдавани случаи на предозиране на продукта при локалното му приложение.

 

ИНСТРУКЦИИ ЗА СЪХРАНЕНИЕ

В оригинална опаковка на сухо и защитено от светлина място при температура под 25°С.Да се съхранява на място, недостъпно за деца!

 

ПРОИЗВОДИТЕЛ

СОФАРМА АД, БългарияСофия, ул. "Илиенско шосе" № 16"Врамед"АДс. Врабево, ул. "Христо Ботев" № 6 община Троян.

 

Количката е празна.

Валута