Добре дошли в нашия магазин!

Основни категории

Кларитин сироп/Claritin syrup 120ml

Код: 3046

Claritin syrup е противоалергичен сироп. Опаковка флакон 120мл.

Цена: 15.10лв.
Брой:
Изпрати на приятел Оцени продукта Добави в списъка с желания

Кларитин принадлежи към клас лекарства, известни като антихистамини. Антихистамините помагат да се намалят симптомите на алергия чрез предотвратяване на ефектите на веществото, наречено хистамин, което се произвежда в организма.
Кларитин облекчава симптомите, свързани с алергичен ринит (напр. сенна хрема), като кихане, секреция или сърбеж в носа и парене или сърбеж в очите. 
Кларитин може да се използва също и при лечението на уртикария (копривна треска), за облекчаване на симптоми като сърбеж, зачервяване и за намаляване на броя и големината на уртиките.
Облекчаването на тези симптоми продължава през целия ден и помага за нормалното протичане на ежедневната Ви дейност и сън.2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ КЛАРИТИН
Не приемайте Кларитин:

  • ако сте алергични (свръхчувствителни) към лоратадин или към някоя от останалите съставки на Кларитин.

Обърнете специално внимание при употребата на Кларитин
Преди да вземете Кларитин, съобщете на Вашия лекар или фармацевт:

  • ако имате чернодробно заболяване.

Употреба на други лекарства
Не са известни лекарствени взаимодействия между Кларитин и други лекарства. Все пак, информирайте Вашия лекар, ако взимате или сте взимали напоследък други лекарства, дори и такива без рецепта.

Лабораторни тестове
Ако Ви предстоят кожни проби за алергия, не трябва да приемате Кларитин два дни преди тестуването, тъй като лекарството ще повлияе на резултатите от тестовете.

Прием на Кларитин с храна и напитки
Кларитин може да се приема независимо от приема на храна. При едновременна употреба с алкохол Кларитин не води до усилване на действието на алкохола.

Бременност и кърмене
Ако сте бременна, приемът на Кларитин не се препоръчва.
Ако кърмите, приемът на Кларитин не се препоръчва. Лоратидин се излъчва в майчиното мляко
Консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт преди приема на което и да е лекарство.

Шофиране и работа с машини
При препоръчваната доза, не се очаква Кларитин да причини сънливост или понижено внимание.
Въпреки това, много рядко, някои хора изпитват сънливост, която може да повлияе върху способността за шофиране и работа с машини.

 

Важна информация относно някои от съставките на Кларитин
Кларитин сироп съдържа захароза; ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, посъветвайте се с него, преди да вземете този продукт. 


3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ КЛАРИТИН
Консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт, ако не сте сигурни в нещо.
Обичайната доза е:
Възрастни и деца над 12-годишна възраст 

Две чаени лъжички (10 ml) сироп веднъж дневно със или без храна; вода и други течности не са необходими за преглъщане на сиропа.

Деца от 2 до 12-годишна възраст - дозировката се определя спрямо телесното тегло:
Телесно тегло над 30 kg:

Две чаени лъжички (10 ml) сироп веднъж дневно със или без храна; вода и други течности не са необходими за преглъщане на сиропа.

Телесно тегло под или равно на 30 kg:
Една чаена лъжичка (5 ml) сироп веднъж дневно със или без храна; вода и други течности не са необходими за преглъщане на сиропа.

Пациенти с чернодробни проблеми:
Възрастни и деца с телесно тегло над 30 kg:

Две чаени лъжички (10 ml) сироп веднъж дневно през ден със или без храна; вода и други течности не са необходими за преглъщане на сиропа.

Деца с телесно тегло под или равно на 30 kg:
Една чаена лъжичка (5 ml) сироп веднъж дневно през ден, със или без храна; вода и други течности не са необходими за преглъщане на сиропа.

Ефикасността и безопасността на Кларитин при деца под 2-годишна възраст не е установена.

Ако сте приели повече от необходимата доза Кларитин
Досега не са установени някакви сериозни проблеми след случайно предозиране на Кларитин. Най-честите симптоми при предозиране са сънливост, ускорена сърдечна честота и главоболие. В случай на предозиране на Кларитин, се обадете незабавно на Вашия лекар или фармацевт.

Ако сте пропуснали да приемете Кларитин
Ако забравите да вземете лекарството си навреме, вземете го колкото е възможно по-скоро, след това се върнете към редовната си схема на приемане. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата.


 

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
Като всички лекарства, Кларитин може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
Най-често докладваните нежелани лекарствени реакции при деца на възраст между 2 и 12 години са главоболие, нервност и уморяемост. Най-често докладваните нежелани лекарствени реакции при възрастни и юноши са сънливост, главоболие, повишен апетит и трудно заспиване.
В постмаркетинговия период на Кларитин много рядко са били съобщавани случаи на тежка алергична реакция, замаяност, аритмия, ускорено сърцебиене, гадене, сухота в устата, стомашно неразположение, чернодробни проблеми, опадане на косата, обрив и уморяемост.

Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна, или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.
 

5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ КЛАРИТИН
Да се съхранява под 25 ºС.
Да не се замразява.
Срок на годност след отваряне на опаковката: 1 месец.
Съхранявайте на място, недостъпно за деца.
Не използвайте Кларитин след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка. Съобщете на Вашия лекар или фармацевт, ако забележите промяна във вида на Кларитин.
Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за битови отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Какво съдържа Кларитин
Активното вещество е: лоратадин 1 mg/ml.
Другите съставки са: пропиленгликол, глицерин, безводна лимонена киселина, натриев бензоат, захароза, изкуствен аромат на праскова, пречистена вода.

Как изглежда Кларитин и какво съдържа опаковката?
Кларитин сироп се доставя в 120 ml бутилки от тъмнокафяво стъкло и мерителна лъжичка.

Притежател на разрешението за употреба и производител:
Притежател на разрешението за употреба: Мерк Шарп и Доум България ЕООД.

Производител: Schering-Plough Labo. 

Количката е празна.

Валута