Добре дошли в нашия магазин!

Основни категории

Вита-Мерфен унгвент/Vita-Merfen oinment 20g

Код: 2995

Vita-Merfen oinment  дезинфектиращ и заздравяващ унгвент. Опаковка 20 грама.

Цена: 8.40лв.
Няма наличност
Изпрати на приятел Оцени продукта Добави в списъка с желания

ВИТА-МЕРФЕН е дезинфектираща и заздравяваща маз без живачни производни. Той съдържа две дезинфектиращи съставки - хлорхексидин глюконат и бензоксониев хлорид, които въздействат бързо върху микроорганизмите, причинители на инфекции. Съдържа и витамин А, който подпомага затварянето и зарастването на раната. Комбинацията от дезинфектант и витамин А, използвана за лечение на малки рани, подпомага зарастването, като предотвратява вторична инфекция. ВИТА-МЕРФЕН се прилага за дезинфекция на малки рани от всякакъв тип (охлузване, разкъсване, порязване), одрасквания, напуквания, леки изгаряния (I степен) и слънчеви изгаряния.

2. ПРЕДИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ВИТА-МЕРФЕН

Не използвайте ВИТА-МЕРФЕН:

•   в случай на алергия към хлорхексидин глюконат, бензоксониев хлорид или вещества, съдържащи четвъртичен азот, към витамин А или негови производни, към ланолин (овча маз) и/или някое от другите помощни вещества на продукта.
•   ВИТА-МЕРФЕН не трябва да се прилага върху ушния канал при перфорация на тъпанчето.
•   ВИТА-МЕРФЕН не бива да влиза в контакт с очите.

Употреба на други лекарства

Хлорхексидинът може да повлияе цветните реакции на лентичките за определяне на албумин в урината. Не може да се изключи повлияване от хлорхексидин при тестване на антибиотици в кръвта.

Бременност и кърмене

ВИТА-МЕРФЕН може да се употребява в умерени количества по време на бременността. Консултирайте се предварително с лекар или фармацевт, ако трябва да използвате ВИТА-МЕРФЕН продължително време или върху големи повърхности, или вече вземате лекарство, съдържащо витамин А, особено през първите три месеца от бременността. Да не се прилага върху гърдите на кърмачки.

Шофиране и работа с машини

Няма данни прилагането на ВИТА-МЕРФЕН да оказва влияние върху способността за шофиране и работа с машини.

3. КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ВИТА-МЕРФЕН

Нанесете тънък слой ВИТА-МЕРФЕН директно или върху компрес на подлежащата на дезинфекция област. Ако не е твърде болезнено, масажирайте леко, за да подпомогнете проникването. Повторете приложението 2-3 пъти дневно. Ако трябва да третирате големи рани или изгаряния, моля, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт. Ако продуктът случайно попадне в контакт с очите, изплакнете ги обилно с вода.

Ако сте пропуснали да използвате ВИТА-МЕРФЕН

Приложете следващата доза в обичайното време.

Не прилагайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата.
Ако имате други въпроси относно употребата на този лекарствен продукт, се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт.

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

Като всички лекарства ВИТА-МЕРФЕН може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. ВИТА-МЕРФЕН се понася като цяло добре. По време на лечение с ВИТА-МЕРФЕН може да се появи зачервяване или сърбеж. Ако това се случи или забележите други реакции, спрете лечението и се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт.

При наличие на дразнене или абнормна чувствителност спрете приложението.

Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописаим в тази листовка нежелани реакции, моля, уведомете Вашия лекар или фармацевт.

5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ВИТА-МЕРФЕН

Съхранявайте на място, недостъпно за деца. Да се съхранява под 25 °С.

Не използвайте ВИТА-МЕРФЕН след срока на годност, отбелязан върху опаковката. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.

Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Какво съдържа ВИТА-МЕРФЕН

• Активни вещества: 1 мг/гр бензоксониев хлорид, 5 мг/гр хлорхексидинов глюконат, 2000 UI/гр ретинолов палмитат.

• Помощни вещества: ланолин, бял пчелен восък, протегин XN, глицерин и пречистена вода.

Какво съдържа опаковката

Една картонена опаковка съдържа туба с 20 гр маз

Притежател на разрешението за употреба и производител: Германия

Количката е празна.

Валута