Добре дошли в нашия магазин!

Основни категории

Ед Ликуид Артро комплекс/AdLiquid Arthro Complex 237ml

Код: 2828

AdLiquid Arthro Complex хранителна добавка, предназначена за ставите и опорно-двигателния апарат. Опаковка флакон 237мл.

Цена: 46.50лв.
Брой:
Изпрати на приятел Оцени продукта Добави в списъка с желания

Артро комплекс е хранителна добавка, предназначена за предпазване и възстановяване на ставния хрущал след травми, при дегенеративни и възпалителни заболявания, при големи физически натоварвания.

Действие: Глюкозамин сулфатът е основен субстрат в синтеза на протеогликаните – високомолекулни съединения, които осигуряват здравината и еластичността на ставния хрущял.

Хондроитинсулфатът е голяма молекула, която е съставена от няколко молекули глюкозаминсулфат. Основно негово свойство е абсорбцията на водни молекули, като по този начин повишава из-дръжливостта на ставния хрущял към натоварвания. Съвременни научни проучвания са доказали противовъзпалителния ефект на двете съставки, който настъпва по-бавно в сравнение с този на НСПВС, (след 10-14 ден той е по-отчетлив), но е по-продължителен и траен. Допълнително предимство е липсата или ниската дразнимост на гастроинтестиналния тракт даже и при продължително приложение. Метилсулфанилметанът (МСМ) е сяросъдържащо съединение, в което сярата, е в най-подходяща за усвояване от организма форма. Сярата участва в изграждането на колагена на съединителната тъкан (нокти, косми, сухожилия, ставна капсула). Тя е съставка на аминокиселините цистин, цистеин и метионин. Нейният ефект по отношение на съединителната тъкан се съчетава с този на вит. С. Цетилмиристолеатът има противовъзпалителен ефект и по-добрява продукцията и визкозитета на вътреставната течност. Екстрактът от Енотера е богат на ненаситени мастни киселини, които потискат синтеза на простагландини и заедно с цинка влияят върху възпалителните реакции, включително и върху тези с бактериално участие. От мекотелото "Морска краставица" са изолирани множество витамини и биоактивни вещества. Тритерпеновите глюкозиди, наречени кукумариозиди определят противовъзпалителния и имуномодулиращия й ефекти. Наричат я “морският женшен”. Съставките потенцират действието си и заедно оказват противовъзпалителен и регенеративен ефект върху ставните структури. Това прави препаратът приложим както при възпалителни, така и при дегенеративни заболявания на ставите.

Начин на приложение: Препоръчителната доза 10-15 мл. дневно, разпределена в 1 до 3 приема.

Продуктът се приема преди хранене. Може да се разрежда с вода или сок.

Условия за съхранение: Съхранява се при стайна температура на сухо и защитено от пряка слънчева светлина място. След отваряне да се съхранява в хладилник.

Състав и хранителни стойности:
15 мл колоиден разтвор съдържа следните биологично активни вещества:
Обща енергийна стойност
3 ккал
Общо въглехидрати
0,75 г
Витамин С /аскорбинова киселина/
500 mg
Цинк /цитрат/
1.6 mg
Манган /цитрат/
0.9 mg
MСM /метилсулфонил метан/
750 mg
Глюкозамин сулфат
750 mg
Хондроитин сулфат
300 mg
Вечерна роза /Oenothera biennis, свещица, папулка/, екстракт от семки
50 mg
СМО /цетил миристолеат/
25 mg
Морска краставица /Cucumaria japonica/, екстракт
25 mg
Череша /Prunus cerasus/, плодов екстракт
50 mg

Нe съдържа алкохол, пшеница, скорбяла, яйчен белтък.
Няма примеси на тежки метали и други опасни за човека вещества.

Количката е празна.

Валута