Добре дошли в нашия магазин!

Основни категории

Алфа-липоева киселина 200мг/Alpha-Lipoic acid 200mg * 60caps.

Код: 2199

Alpha-Lipoic acid е хранителна добавка, мощен антиоксидант. Опаковка 200мг 60 капсули.

Цена: 19.90лв.
Брой:
Изпрати на приятел Оцени продукта Добави в списъка с желания

Алфа-липоевата киселина е изцяло естествен продукт. Неговите молекули се съществуват във всяка клетка на човешкото тяло. Тя засилва положителното действие на антиоксидантите (витамините С и Е).  Защитава тези витамини в организма и им помага в подтискането на свободните радикали. 

Алфа-липоевата киселина подобрява метаболизма на захарта в клетките, като не й позволява да се натрупва в кръвта. Захарта е необходима за жизнената дейност на организма, но нейният излишък влияе токсично на клетките. Развива се диабет, поврежда се кожата.  Тези увреждания се дължат на присъединяването на захарта към колагена. Той губи гъвкавостта и еластичността си, кожата става суха, покрива се с бръчки.

Алфа-липоевата киселина предотвратява и обръща в обратна посока присъединяването на захарта към колагена, тъй като подобрява метаболизма и не допуска складирането на захар в клетките. Така се подобрява и цялостното здравословно състояние на организма, той работи в нормален ритъм.

Приемането на алфа-липоева киселина   защитава от гликация (процес на стареене) всички белтъчини в човешкото тяло, позволява на организма да използва по-качествено захарта като гориво за енергийните подребности на човека. И, което е много важно, тя ни предпазва от проблемите, свързани със заболяване от диабет.  

АЛК се разтваря и във вода, и в мазнини и затова е универсален антиоксидант. За разлика от витамините С и Е, тя е способна да се бори със свободните радикали във всяка частица от клетката, даже да прониква в микроскопичните пространства между клетките и да защитава ДНК. 

Всички полезни свойства на АЛК се отнасят не само до действието й във вътрешността на организма, но и за кожата. Възпалението на кожата е пряк път към появата на тънки линии в началото, а впоследствие и бръчки. АЛК възпрепятства появата на вещества, които възпаляват и увреждат кожата и ускоряват процесите на състаряването й.  

 Известни, проверени клинично и утвърдени в практиката са следните показания за използване на Алфа-липоева киселина:

- Диабет

- Алергодерматози, псориаз, екземи, бръчки

- Сини кръгове под очите, подпухналост 

- Дълбоки и големи пори, белези от акне, жълтееща кожа.

Производител: Natural factors, Canada

Количката е празна.

Валута