Добре дошли в нашия магазин!

Основни категории

ЕД Ликуид Остео комплекс сироп 237мл/ ADLiquid Osteo complex syrup 237ml

Код: 1901

Osteo complex syrup ускорява зарастването на костите при счупване и след хирургическа интервенция и други. Опаковка флакон 237мл.


 

Цена: 45.80лв.
Брой:
Изпрати на приятел Оцени продукта Добави в списъка с желания

Остео Комплекс е колоиден разтвор на английската компания AD medicine.

Състав и хранителни стойности:

15 мл разтвор съдържа следните биологично активни вещества:

Обща енергийна стойност 3 ккал

Общо въглехидрати 0,75 г

Основни съставки:

Витамин Д /холекалциферол/_10 мg (400 IU)

Калций /калциев цитрат и калциев орорат/_1200 mg

Магнезий /магнезиев цитрат и магнезиев оротат/_250 mg

Цинк/цитрат/_8 mg

Допълнителни съставки: соев иприфлавон/100 мг/

НЕ съдържа соли, алкохол, пшеница, скорбяла, яйчен белтък. Няма примеси на тежки метали и други опасни за човека вещества.

 

Приложение на Остео Комплекс: ускорява зарастването на костите при счупване и след хирургическа интервенция - при остеопороза. При деца в периода на бърз растеж за укрепване на опорно-двигателната система за предпазване от изкривяване на гръбначния стълб. При остеохондропатии; за предпазване от развитието на кариес

 

Начин на приложение: Препоръчителната доза 10-15 мл дневно, разпределена в 1 до 3 приема. Продуктът се приема преди хранене, може да се разрежда с вода или сок.

При деца до 10 мл. При жени в менопауза и мъже над 65 г. х15 мл. дневно.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

 

Строежът на костите е толкова съвършен, че ги прави "незабележими". На пръв поглед „пасивни", те всъщност са една динамична система, в която непрекъснато протича процес на обновяване/ремоделиране/. Те представляват и депо за серумния калций.

 

Калций: 99% от калция в организма се намира в костите под формата на хидроксифосфатит. 1% от калция е в извънклетъчнотото пространство.

 

Дневните нужди от калций са:

- За възрастни -1000 мг.

- За подрастващи, жени в менопауза и мъже над 65 години 1200 -1500 мг.

 

Проблемът при много от препаратите съдържащи калций е недостатъчно добрата му абсорбция. Основната причина затова е, че предлаганите на пазара продукти обикновено съдържат калций под формата на карбонати глюконат, които трудно се усвояват.

Дневната доза Остео Комплекс съдържа 1200 мг. калций в най-усвояемите му форми -Калциев цитрат и оротат.

 

Фосфор

Поради широкото използване на изкуствените торове, които обикновено съдържат фосфати, а също и употреба на газирани напитки, диетата на съвременния човек има завишено съдържание на фосфор, което се отразява негативно върху усвояването на калция.

 

Магнезий - 60-65% от магнезия се намира в костите. Нарушението на баланса магнезии-калций предизвиква образуването на калцификати в меките тъкани, камъни в бъбреците, смущения в провеждането на нервния импулс. За поддържането на този баланс изключително важно е правилното съотношение на количествата Калций и Магнезий в предлагания препарат.

 

Иприфлавон (соев екстракт) - стимулира остеобластите и подтиска активността на остеокластите и така повлиява костния turn-over.

 

Цинк - има доказан противовъзпалителен ефект, участва като кофактор в повече от 20 ензимно обусловени реакции в организма.

 

Витамин Д - в Остео Комплекс витамин Д се съдържа по формата на Д -3 като холекалциферол. Дневната доза от 10 мg съответства на 400 МЕ /IU/, което е максималната дневна доза препоръчваната от МНЗ.

 

Английската компания AD Medicine предлага на световния пазар колоидния препарат Остео комплекс, произведен по модерна технология, с която е решен основния проблем при калциевите препарати - абсорбцията на калция.

Колоидния разтвор позволява 98% абсорбция на активните съставки, с което се постига максимална бионаличност на калция, вит. Д и магнезия.

 

Условия за съхранение: Съхранява се при стайна температура на сухо и защитено от пряка слънчева светлина място. След отваряне да се съхранява в хладилника. Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца.

 

Предназначение: Подкрепя заздравяване на костите и укрепване на опорно-двигателната система. Подходящ е при всички състояния, свързани с недостиг на калций в организма. Ускорява процеса на зарастване след счупване.

Укрепва опорно-двигателната система при деца, заздравява зъбния емайл.

 

Взаимодействие с други препарати: При едновременен прием на ADLiquid OSTEO COMPLEX с други препарати на Компания AD Medicine Ltd случаи на несъвместимост не са били наблюдавани.

Препаратите на AD Medicine са създадени, за да регулират метаболитните процеси в организма и така да подобряват функциите на отделителната, храносмилателната, сърдечносъдовата, ендокринната, нервната и имунна системи. Те подпомагат възстановяването на организма след боледуване, интоксикации /вкл. химио- и лъчетерапия/, повишават издръжливостта му към стрес и влияят положително върху емоциите и настроението. Колоидните препарати на AD Medicine се изявяват като основен балансиращ и модулиращ фактор в саморегулиращия се човешки организъм.

Други продукти от серията ADLiquid:

• ADLiquid Anti-Oxidant - Специална формула от активни колоидни антиоксиданти

• ADLiquid Arthro Complex - Специална формула за ставите и опорно-двигателния апарат

• ADLiquid Beauty natural - Специална формула за поддържане на кожата и косата красиви и здрави

• ADLiquid Brain Booster - Специална формула за мозъчната дейност

• ADLiquid Cardio Support - Специална формула за поддържане на кардио-васкуларната система

ADLiquid Detox - Специална формула за подкрепа на детоксикацията на организма

• ADLiquid Female Active Complex- Специална формула за комплексно поддържане на женското здраве

• ADLiquid For Kids - Специална формула за имунната система на детето

• ADLiquid Immune Support- Специална формула за имунната система

• ADLiquid Male Active Complex - Специална формула за комплексно поддържане на мъжкото здраве

• ADLiquid Mental Comfort - Специална формула за намаляване на стреса и подобряване на съня

• ADLiquid Minerals - Специален комплекс от активни колоидни витамини и минерали

• ADLiquid Osteo Complex - Специална формула за костната система и опорно-двигателния апарат

• ADLiquid Sugar Balance - Специална формула за поддържане баланса на кръвната захар

• ADLiquid Vitamins - Специален комплекс от активни колоидни витамини и антиоксиданти

Забележка: Продуктът е регистриран като добавка към храната. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене!

Срок на годност: 3 години от датата на производство.


 
Количката е празна.

Валута