Добре дошли в нашия магазин!

Основни категории

Еукарбон таблетки/Eucarbon 30tabl.

Код: 1801

Eucarbon е билков продукт, показан при запек, особено придружен с оплаквания от спазми, подувания, засилено образуване на газове и ленивост на червата. Опаковка 30 таблетки.

 

Цена: 9.40лв.
Брой:
Изпрати на приятел Оцени продукта Добави в списъка с желания

Еукарбон се прилага при запек, особено придружен с оплаквания от спазми, подувания, засилено образуване на газове и ленивост на червата.

Еucarbon съдържа само растителни и минерални вещества, регулира червата и има леко сла бително действие. То може да се обясни със способността на въглена да се свързва с различни токсични продукти от обмяната на веществата, които се отделят в резултат на слабителното дей ствие на листата от сена и екстракта от ревен. Еucarbon действа също леко дезинфекциращо върху стомашно-чревния тракт. Лекото слабително действие на Еucarbon започва 8-10 часа след приемането му.

Състав
1 таблетка съдържа:
Folium Sennae (листа от сена)                 105 mg
Extractum Rhei (екстракт от ревен)          25 mg 
Carbo ligni pulv. (активен въглен)             180 mg
Suifur depuratum (пречистена сяра)         50 mg
Помощни вещества:
Етерично масло от мента                       0.50 mg
Етерично масло от резене                      0.50 mg


Начин на употреба:
Таблетките ЕUCARBON трябва да се приемат с обилно количество течност, ако не е предписано друго, да се спазва точно дозировката.
Възрастни и деца над 12 години: 1-2 таблетки до 3 пъти дневно по време на хранене или след това за постигане на леко слабително действие и намаляване на подуването. Ако се търси по-силен слабителен ефект, вечерната доза може да се повиши на 3-4 таблетки.
За интензивно прочистване и отвеждане на газовете от стомашно-чревния тракт (преди рентгенологичен преглед и др.): 6-8 таблетки вечер.
Продължителността на лечение не трябва да превишава 2 седмици.
Максимални дневни дози:
8 таблетки-за интензивно прочистване и отвеждане на газовете от стомашно-чревния тракт (напр. преди контрастни рентгенови изследвания)
2 х 3 или 3 х 2 (=6) таблетки - за постигане на слабително действие.
При бременност и кърмене е необходимо да се потърси консултация с лекуващия лекар преди да се започне приложение на ЕUCARBON. Не се препоръчва употребата му през първите 3 месеца от бременността и при кърмене.
 

Противопоказания
Повишена чувствителност към някоя от съставките на препарата, чревна обструкция, чрев¬ни възпаления и болки в корема с неизвестен произход, съмнения за язви на стомаха и чер¬вата, възпаление на апендикса. В тези случаи е необходимо консултация с лекар.  Тежки нарушения във водно-електролитното равновесие (калий).  Деца по 12 години.

 
Взаимодействия с други лекарства 
При повишени загуби на калий (недостиг на калий) предизвикани от ЕUCARBON, може да  се засили действието на отделни сърдечни средства (сърдечни гликозиди). Повишените калиеви загуби могат да се засилят при едновременна употреба с други лекар ства - диуретици (обезводняващи), глюкокортикоидни хормони.


Предозиране
Появата на диария в сигурен знак на предозиране. В такъв случай препаратът трябва да се спре и да се потърси консултация с лекар.


Нежелани лекарствени реакции
При приемане в препоръчителната доза рядко се наблюдават нежелани реакции. Наблюда¬ват се отделни случай на болки в корема, разстройство, рядко гадене или повръщане - те могат да бъдат признак за превишена доза. При приемане във високи дози продължително време може да се стигне до загуба на електролити (най-вече калий), която да се изразява в мускулна слабост и засилен запек. Понякога може да се наблюдава леко жълто или червено оцветяване на урината, което обаче не е клинична значимост.


Специални предупреждения и предпазни мерки
Дозата, необходима за сигурно действие, може да бъде индивидуално различна. Появата на разстройство (диария) е признак за предозиране.
Продължителното приложение на ЕUCARBON трябва да се избягва. При по-продължителна упо треба може да настъпи отслабване на действието.
Хроничната употреба може да доведе до засилване на запека, намален тонус на дебелото черво и водно-електролитни нарушения (намалено ниво на калия в кръвта).
Не се препоръчва приложение на ЕUCARBON при болни с хемороиди (опасност от кръвоизлив), подагра или оксалатни камъни в бъбреците, поради съдържание на ревен. ЕUCARBON не трябва да се използва като средство за отслабване.


Указания за съхранение
Да се съхранява на защитено от светлина място, в оригиналната опаковка.
Да не се използва след изтичане срока на годност, означен върху опаковката.
Да се съхранява на недостъпно за деца място.
При неяснота потърсете специализирана консултация.

 

Количката е празна.

Валута