Добре дошли в нашия магазин!

Основни категории

Миг 400мг/Mig 400mg * 10 caps.

Код: 1766

Mig 400mg е противовъзпалително и болкоуспокояващо лекарство (нестероидно противовъзпалително средство, НСПВС), с температуропонижаващи (антипиретични) свойства. Опаковка 10 капсули.

Цена: 4.00лв.
Брой:
Изпрати на приятел Оцени продукта Добави в списъка с желания

МИГ-400® е противовъзпалително и болкоуспокояващо лекарство (нестероидно противовъзпалително средство, НСПВС), с температуропонижаващи (антипиретични) свойства.
Приложение на МИГ-400®
Симптоматично лечение на
- слаба до умерено силна болка
- висока температура
- ако сте алергичен (свръхчувствителен) към ибупрофен или към някое от  помощните вещества;


Не приемайте МИГ-400®:
-       ако сте алергичен (свръхчувствителен) към ибупрофен или към някое от  помощните вещества;
- ако сте имали алергична реакция след прием на ацетилсалицилова киселина или други нестероидни противовъзпалителни средства, като:
- астматични пристъпи;
- оток на лигавицата на носа;
- кожни реакции (напр. зачервяване, уртикария или други подобни);
- при неизяснени нарушения на кръвообразуването;
- при активна или анамнеза за повтарящи се язви на стомаха/ дванадесето¬пръстника (пептични язви) или кръвоизливи (два или повече отделни епизода на доказана язва или кръвоизлив);
- при анамнеза за стомашно-чревен кръвоизлив или перфорация, свързани с предшестващо лечение с НСПВС;
- при кръвоизлив в мозъка (мозъчносъдов кръвоизлив) или друг активен кръвоизлив;
- при тежки нарушения на бъбречната или чернодробната функция;
- при тежка сърдечна недостатъчност;
- в последните 3 месеца от бременността.


Деца
МИГ-400® не трябва да се прилага при деца под 6-годишна възраст или с телесно тегло под 20 kg, тъй като концентрацията не е подходяща.


Обърнете специално внимание при употребата на МИГ-400®
Нежеланите ефекти могат да бъдат минимизирани, като за овладяване на симптомите се прилага най-ниската ефективна доза за най-кратко време.
Консултирайте се с лекар преди да приемете лекарствения продукт, ако имате някое от изброените по-долу състояния.


Безопасност по отношение на стомашно-чревния тракт
Трябва да се избягва едновременното приложение на МИГ-400® с други НСПВС, включително и с т. нар. СОХ-2 инхибитори (селективни инхибитори на циклооксигеназа-2).
Напреднала възраст
Пациентите в напреднала възраст проявяват повишена честота на нежелани реакции към НСПВС, особено стомашно-чревен кръвоизлив и перфорация, които може да са фатални. Ето защо при пациенти в напреднала възраст е необходимо особено внимателно проследяване от лекар.
Стомашно-чревен кръвоизлив, язва или перфорация, които могат да бъдат фатални, са съобщавани при приложение на всички НСПВС по всяко време на лечението, с или без предупредителни симптоми или тежки стомашно-чревни инциденти в миналото.
Рискът от стомашно-чревен кръвоизлив, язва или перфорация е по-висок при повишаване на дозите на НСПВС, при пациенти с анамнеза за язва, особено ако е усложнена с кръвоизлив или перфорация (вж. т. 2 "Не приемайте МИГ-400®") и при напреднала възраст. Тези пациенти трябва да започнат лечението с най-ниската възможна доза.
За тези пациенти, както и за пациенти, при които се налага лечение с ацетилсалицилова киселина или други активни вещества, които увеличават риска от стомашно-чревни усложнения, се препоръчва комбинирано лечение със защитни лекарства (напр. мизопросгол или инхибитори на протонната помпа).
Ако сте с анамнеза за стомашно-чрвени нежелани реакции, особено ,ако сте в  напреднала възраст, трябва да съобщавате всички необичайни коремни симптоми(най-вече кръвоизлив от стомашно-чревния тракт), особено в началните стадии от лечението.
Необходимо е внимание, ако едновременно приемате лекарства, които могат да увеличат риска от язва или кръвоизлив като напр. перорални кортикостероиди, антикоагуланти като варфарин, селективни инхибитори на обратното захващане на серотонина, които се използват едмовременно с други лекарства за лечение на депресивни заболявания или антитромбоцитни лекарства като ацетилсалицилова киселина (вж. т. 2 "Прием на други лекарства").
При поява на стомашно-чревна язва или кръвоизлив при лечение с МИГ-400® лечението трябва да бъде прекратено.
НСПВС трябва да се прилагат внимателно при пациенти с анамнеза за стомашно-чревни заболявания (язвен колит, болест на Крон), тъй като тези заболявания могат да се влошат (вж. т. 4. "Възможни нежелани реакции").


Ефекти върху сърдечно-сьдовата система: Лекарства като МИГ-400® могат да се свържат с леко увеличен риск от инфаркт на сърцето (миокарден инфаркт) или инсулт. Всеки риск е по-вероятен при високи дози и продължително приложение. Не надвишавайте препоръчаната доза и продължителност на лечение (максимално 4 дни).
Ако имате проблеми със сърцето, предшестващ инсулт или ако считате, че сте с повишен риск за проява на тези състояния (напр. ако сте с високо кръвно налягане, диабет или висок холесгерол или ако сте пушач), трябва да се консултирате за лечението си с Вашия лекар или фармацевт.


Кожни реакции: Много рядко във връзка с приложението на НСПВС са съобщавани тежки кожни реакции със зачервяване и образуване на мехури, някои от тях фатални (ексфолиативен дерматит, синдром на Стивънс-Джонсън и токсична епидермална некролиза/синдром на Лайел) (вж. т. 4. "Възможни нежелани реакции").
Рискът за поява на тези реакции при пациентите е най-висок рано в курса на лечението: началото на реакцията в повечето случаи е през първия месец от лечението.
МИГ-400® трябва да се спре и да се консултирате с лекар веднага при първата поява на кожен обрив, разраняване на лигавиците или други признаци на свръхчувствителност.


Други забележки
- При някои автоимунни нарушения (системен лупус еритематодес и смесена съединително-тъканна болест), МИГ-400® може да се използва само спед строга преценка на съотношението полза/риск. Има повишен риск за проява на симптоми на неинфекциозно възпаление на мозъчните обвивки (асептичен менингит) (вж. т. 4).


- Особено внимателно проследяване от лекар се изисква:
- при стомашно-чревни нарушения или анамнеза за хронични възпалителни чревни заболявания (язвен колит, болест на Крон);
- при високо кръвно налягане или сърдечна недостатъчност;
- при нарушена бъбречна или чернодробна функция;
- веднага след хирургични интервенции;
-       Тежки остри реакции на свръхчувствителност (напр. анафилактичен шок) се наблюдават много рядко. При първия признак за тежка остра реакция на
- при алергии (напр. кожни реакции към други лекарства, астма, уртикария), хроничен оток на носната лигавица или хронични дихателни заболявания, които стесняват дихателните пътища.
свръхчувствителност при прием на МИГ-400®, трябва да преустановите приема веднага и да се консултирате с лекар.
- Ибупрофен, активното вещество на МИГ-400®, може временно да инхибира функцията на кръвосъсирване (тромбоцитната агрегация). Ето защо, пациенти с нарушения в кръвосъсирването трябва внимателно да се проследяват.
- При едновременно приложение с ибупрофен-съдържащи лекарства, антикоагулантният ефект на ацетилсалициловата киселина, приложена в ниска доза (т.е. предпазване от образуване на кръвни съсиреци) може да бъде нарушен. Ето защо, в този
- не трябва да използвате ибупрофен-съдържащи лекарства без изричните указания на лекар.
- Ако по същото време приемате лекарства за подтискане на кръвосъсирването или за намаление на кръвната захар като предпазна мярка трябва да се направи изследване на кръвосъсирването или на кръвната захар.
- При продължително приложение на МИГ-400® се изисква редовно проследяване на чернодробната функция, бъбречната функция, както и на кръвната картина.
- Трябва да се консултирате или да информирате Вашия лекар или стоматолог, ако приемате МИГ-400® преди хирургична процедура.
- При продължително приложение на болкоуспокояващи може да се появи главоболие, което не трябва да се лекува с по-високи дози от лекарството. Посъветвайте се с Вашия лекар, ако въпреки приложението на МИГ-400® редовно страдате от главоболие.
- По принцип редовното приложение на болкоуспокояващи, особено на комбинация от няколко болкоуспокояващи активни вещества, може да доведе до необратимо бъбречно увреждане с риск от бъбречна недостатъчност (аналгетична нефропатия).
- Препоръчва се да избягвате приложението на МИГ-400® при варицела.


Прием на други лекарства: Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.
Някои антикоагуланти (лекарства против кръвосъсирване) (напр. ацетилсалицилова киселина/аспирин, варфарин, тиклопидин), някои лекарства за лечение на високо кръвно налягане (АСЕ-инхибитори, напр. каптоприл, бета рецептори и блокери, ангиотензин II антагонисти) и дори някои други лекарства могат да повлияят или да бъдат повлияни от лечението с ибупрофен. Ето защо, винаги преди едновременната употреба на ибупрофен и други лекарства се консултирайте с Вашия лекар.
Ефектът на активните вещества или на лекарствените продукти, изброени по-долу, може да бъде повлиян от едновременното приложение на МИГ-400®.


Усилване на ефекта и/или нежелани ефекти
- Ако по същото време се прилагат следните лекарства, тяхната концентрация в кръвта може да се увеличи:
- дигоксин (лекарство за усилване на помпената функция на сърцето);
- фенитоин (лекарство за лечение на припадъци);
- литий (лекарство за лечение на психични заболявания).
По принцип не се изисква изследване на серумните нива на литий, дигоксин и фенитоин, ако МИГ-400® се използва правилно (в продължение на максимално 4 дни);
- вещества, подтискащи кръвосъсирването;
- метотрексат (лекарство за лечение на рак или на някои ревматични заболявания). Не приемайте МИГ-400® 24 часа преди и след приложение на метотрексат. Това може да доведе до увеличение на концентрацията на метотрексат в кръвта и до усилване на нежеланите му ефекти;
- ацетилсалицилова киселина и други противовъзпалителни болкоуспокояващи, включително СОХ-2 инхибитори (нестероидни противовъзпалителни средства), селективни инхибитори на обратното захващане на серотонина (лекарства за лечение на депресивно настроение), както и кортизонови лекарства (глюкокортикоиди). Налице е повишен риск от язви и кръвоизлив от стомашно- чревния тракт;
- лекарства, които съдържат пробенецид или сулфинпиразон (лекарства за лечение на подагра). Това може да забави излъчването на ибупрофен. Може да настъпи акумулиране на ибупрофен в организма и усилване на нежеланите му ефекти.


Отслабване на ефекта: - лекарства, усилващи отделянето на течности (диуретици), и лекарства за високо кръвно налягане (антихипертензивни лекарства);
- АСЕ-инхибитори (лекарства за лечение на сърдечна недостатъчност и високо кръвно налягане). Рискът от нарушения в бъбречната функция е увеличен;
- ацетилсалицилова киселина в ниски дози: ефектът от ниски дози ацетилсалицилова киселина върху тромбоцитите, отговорни за кръвосъсирването, може да се наруши (вж. т. 2 "Обърнете специално внимание при употребата на МИГ-400®").


Други възможни взаимодействия
- зидовудин (лекарство за лечение на СПИН): при хемофилици със СПИН инфекция е налице повишен риск от ставни кръвоизливи и кръвонасядания;
- циклоспорин (лекарство за подтискане на имунния отговор, напр. след трансплантации и за лечение на ревматизъм): налице е риск от бъбречно увреждане;
- такролимус: налице е риск от бъбречно увреждане;
- калий-съхраняващи вещества, усилващи отделянето на течности (определени диуретици): ако се приемат по същото време, може да се повиши нивото на калия;
- сулфонилурейни (лекарства за понижаване на кръвната захар): въпреки че не са описани взаимодействия между ибупрофен и сулфонилурейни лекарства, за разлика от останалите НСПВС, ако се приемат едновременно като предпазна мярка трябва да се проследяват стойностите на кръвната захар;
- антикоагуланти и лекарства: има изолирани съобщения за взаимодействия между ибупрофен и антикоагулантните лекарства: при едновременно приложение се препоръчва изследване на коагулационния статус.


Прием на МИГ-400® с храни и напитки: Ако е възможно, не трябва да приемате алкохол по време на приложението на МИГ- 400®, тъй като може да се усилят нежеланите ефекти, особено тези, засягащи стомашно- чревния тракт или централната нервна система.

Бременност: Ако по време на приложение уведомите Вашия лекар.
Може да използвате МИГ-400® само през първите 6 месеца от бременността след консултация с Вашия лекар.
Поради повишен риск от усложнения за майката и детето, МИГ-400® не трябва да се прилага през последните 3 месеца от бременността.
МИГ-400® принадлежи към група лекарства (нестероидни противовъзпалителни средства), които могат да намалят фертилитета на жената. Този ефект е обратим при спиране на приема на лекарството.


Кърмене: Активното вещество ибупрофен и неговите метаболити преминават в кърмата само в малки количества. Тъй като до момента не са известни отрицателни последици за детето, спиране на кърменето по принцип не се изисква при краткосрочно приложение. Независимо от това, ако се предпише продължително приложение или прием на по-високи дози, трябва да се има предвид ранно прекратяване на кърменето.
Консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт преди приема на което и да е лекарство.


Шофиране и работа с машини: Тъй като при прием на високи дози на МИГ-400® може да се проявят реакции от страна на централната нервна система като отпадналост и замаяност, в изолирани случаи реакциите могат да бъдат променени и възможността за активно участие в уличното движение и работа с машини може да се нарушат. Това важи в по-голяма степен при комбинация с алкохол. Тогава Вие не може да реагирате бързо и целенасочено на неочаквани и внезапни инциденти. В този случай не шофирайте автомобили и други превозни средства! Не работете със съоръжения или машини! Не работете без сигурна опора на краката!


Начин на употреба: Винаги приемайте МИГ-400® точно според указанията в тази листовка. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.


Дозировка: Обичайната доза е:

Телесно тегло (възраст) Еднократна доза Максимална дневна доза
20 kg - 29 kg 6-9 години 1/2  филмирана таблетка (еквивалентно на 200 mg ибупрофен) 1,1/2 филмирани таблетки (еквивалентно на 600 mg ибупрофен)
30 kg - 39 kg 10 -12 години 1/2  филмирана таблетка (еквивалентно на 200 mg ибупрофен) 2 филмирани таблетки (еквивалентно на 800 mg ибупрофен)

> 40 kg (юноши над 12 години и възрастни)
1/2  филмирана таблетка (еквивалентно на 200-400 mg ибупрофен) 3 филмирани таблетки (еквивалентно на 1200 mg ибупрофен)

 

Напреднала възраст и пациенти с предшестваща язва на стомаха или дванадесетопръстника
Тези пациенти трябва да започнат с най-ниската доза (вж. т. 2 "Обърнете специално внимание при употребата на МИГ-400®").
Нарушена бъбречна или чернодробна функция
Не се изисква намаление на дозата при леко до умерено нарушена бъбречна или чернодробна функция.


Начин и път на приложение: Перорално приложение (през устата).
Моля, поглъщайте филмираните таблетки без да ги дъвчите, с голямо количество течност (напр. с чаша вода) по време или след хранене.
Указания за разделяне на таблетките
Хванете таблетката с показалците и палците на двете ръце с делителната черта, насочена надолу, и счупете таблетката на две половини по дължината на делителната черта, като натиснете с палците надолу.


Продължителност на употреба: Само за краткосрочно приложение.
Не приемайте МИГ-400® по-дълго от 4 дни без да се консултирате с лекар.
Моля, консултирайте се с Вашия лекар, ако считате, че ефектът на МИГ-400® е твърде силен или твърде слаб.


Ако сте приели повече от необходимата доза МИГ-400®: Приемайте МИГ-400® според указанията на лекар или според инструкциите за дозиране в тази листовка. Ако считате, че няма достатъчно облекчение на болката, НЕ увеличавайте дозата си самостоятелно, а се консултирайте с лекар.
Възможни симптоми на предозиране са:
- нарушения на централната нервна система като главоболие, световъртеж, замаяност и загуба на съзнание (а при деца и припадъци);
- стомашно-чревни нарушения като болка в стомаха, гадене и повръщане, кръвоизлив от стомашно-чревния тракт;
- нарушена чернодробна или бъбречна функция;
- спадане на кръвното налягане;
- отслабено дишане (подтискане на дишането);
- синкаво-червеникаво оцветяване на кожата и лигавиците (цианоза).
Няма специфичен антидот.
Ако подозирате предозиране с МИГ-400®, веднага информирайте лекар! В зависимост от тежестта на интоксикацията, лекарят ще прецени какви мерки може да са необходими.


Ако сте пропуснали да приемете МИГ-400®: Не приемайте двойна доза, за да компенсирате пропусната доза. Ако имате допълнителни въпроси относно употребата на този лекарствен продукт, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт!


Възможни нежелани реакции: Както всички лекарства, МИГ-400® може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Ако забележите появата на някоя от следните нежелани реакции, консултирайте се с Вашия лекар, който ще прецени какви мерки ще предприеме.


Като база за оценка на нежеланите реакции се приема следната честота:
Много чести: засягат повече от 1 от 10 пациента;
Чести: засягат от 1 до 10 на 100 пациента;
Нечесги: засягат от 1 до 10 на 1000 пациента;
Редки: засягат от 1 до 10 на 10 000 пациента;
Много редки: засягат по-малко от 1 на 10 000 пациента;
С неизвестна честота: честотата не може да се определи от наличните данни.


Възможни нежелани реакции: Списъкът от следните нежелани реакции обхваща всички нежелани реакции, известни при лечение с ибупрофен, включително и тези при приложение на високи дози за продължително време при пациенти с ревматизъм. Посочената честота на проява, извън много редките съобщения, се отнася за краткосрочно приложение на дози до максимално 1200 mg ибупрофен за перорални дозови форми (= 3 таблетки МИГ-400®) и максимално 1800 mg за супозитории (свещички).
Трябва да се има предвид, че следните нежелани реакции са предимно дозозависими и варират при различните пациенти.
Най-често наблюдаваните нежелани реакции са стомашно-чревни. Може да възникнат язви на стомаха или дванадесетопръстника (пептични язви), перфорация или стомашно- чревен кръвоизлив, понякога фатален, особено в напреднала възраст (вж. т. 2 "Обърнете специално внимание при употребата на МИГ-400®")-
След приложение са съобщавани гадене, повръщане, диария, газове, запек, храносмилателни оплаквания, коремна болка, катраненочерни изпражнения, повръщане на кръв, язвен стоматит (възпаление на устната лигавицата с образуване на язви), влошаване на чревните заболявания язвен колит и болест на Крон (вж. т. 2 "Обърнете специално внимание при употребата на МИГ-400®").
По-рядко е наблюдавано възпаление на стомашната лигавица. Рискът от проява на стомашно-чревен кръвоизлив зависи от приложената доза и продължителността на употреба.
Има съобщения за оток, високо кръвно налягане и сърдечна недостатъчност във връзка с лечение с НСПВС.
Лекарства като МИГ-400® могат да бъдат свързани с леко увеличен риск от сърдечен инфаркт (инфаркт на миокарда) или инсулт.


Сърдечни нарушения
Много редки
Сърцебиене (палпитации), сърдечна недостатъчност, сърдечен инфаркт(инфаркт на миокарда).


Нарушения на кръвта и лимфната система
Много редки
Нарушения в кръвообразуването (анемия, левкопения, тромбоцитопения, панцитопения, агранулоцитоза).
Първите белези могат да са повишена температура, възпалено гърло, повърхностни ранички в устата, грипоподобни оплаквания, силна отпадналост, кървене от носа и от кожата.
При тези случаи лекарството трябва веднага да се спре и да се посети лекар.
Не трябва да се прилага каквото и да е самолечение с болкоуспокояващи и понижаващи температурата лекарства.


Нарушения на нервната система
Нечести
Нарушения на централната нервна система като главоболие, световъртеж, замаяност, възбуда, раздразнимост или отпадналост.


Нарушения на очите
Нечести
Зрителни нарушения.


Нарушения на ушите и лабиринта
Редки
Шум в ушите (тинитус).


Стомашно-чревни нарушения
Чести
Стомашно-чревни оплаквания като парене, болка в стомаха, гадене, повръщане, газове, диария, запек и леки стомашно-чревни кръвоизливи, които по изключение могат да доведат до намаление на червените кръвни клетки (анемия).
Нечести
Язви на стомаха или дванадесетопръстника (пептични язви), с възможен кръвоизлив или перфорация, възпаление на устната лигавица с образуване на язви (улцерозен стоматит), влошаване на язвен колит или болест на Крон, възпаление на стомашната лигавица (гастрит).
Много редки
Възпаление на хранопровода (езофагит) и на задстомашната жлеза (панкреатит), образуване на мембранозни стеснения в тънките черва и в дебелото черво (чревни, подобни на диафрагма, стеснения).
При поява на силна болка в горната част на корема, повръщане на кръв, кръв в изпражненията или черно оцветяване на изпражненията, спрете приема на МИГ-400® и информирайте веднага лекар!


Нарушения на бъбреците и пикочните пътища
Много редки
Повишена задръжка на течности в тъканите (отоци), особено при пациенти с високо кръвно налягане или с нарушена бъбречна функция, нефротичен синдром (задържане на вода в организма [отоци] и увеличено отделяне на белтък с урината),възпаление на  бъбреците (интерстициален нефрит), което може да се съпътства от остро нарушена бъбречна функция.
Увреждане на бъбречната тъкан (папиларна некроза) и повишена концентрация на пикочна киселина в кръвта също може да възникне.
Намалено отделяне на урина, задържане на вода в организма (отоци), както и чувство за общо неразположение, могат да са признак на бъбречно нарушение до бъбречна недостатъчност.
Ако изброените симптоми се появят или влошат, тогава трябва да спрете приема на МИГ-400® и да се свържете веднага с лекар.


Нарушения на кожата и подкожната тъкан
Много редки
Тежки кожни реакции като кожен обрив със зачервяване и образуване на мехури (напр. синдром на Сгивънс-Джонсън, токсична епидермална некролиза/синдром на Лайел), косопад (алопеция).
По изключение могат да възникнат тежки кожни инфекции и мекотьканни усложнения по време на варицела или херпес зостер (вж. също "Инфекции и паразитози").


Инфекции и паразитози
Много редки
Много рядко е описано влошаване, свързано с инфекциозни възпаления (напр. развитие на некротизиращ фасциит) при приложение на определени противовъзпалителни лекарства (нестероидни противовъзпалителни лекарства, към които принадлежи и МИГ-400®).
Наблюдавани са симптоми на възпаление на мозъчните обвивки (асептичен менингит) като силно главоболие, гадене, повръщане, висока температура, скованост на врата или замъглено съзнание. Налице е повишен риск за пациенти, които вече страдат от определени автоимунни заболявания (системен лупус еритематодес, смесена съединително-тъканна болест).
При поява или влошаване на признаци на инфекция (напр. зачервяване, подуване, повишена температура, болка и втрисане) по време на употребата на МИГ-400®, трябва да се консултирате с лекар без отлагане.


Съдови нарушения
Много редки
Високо кръвно налягане (артериална хипертония).


Нарушения на имунната система (реакции на свръхчувствителност)
Нечести
Реакции на свръхчувствителност с кожен обрив и сърбеж, както и астматични пристъпи (с възможно спадане на кръвното налягане).
В този случай веднага трябва да уведомите лекар и не трябва да приемате повече МИГ- 400®.
Много редки
Тежки общи реакции на свръхчувствителност.
Могат да се проявят като оток на лицето, подуване на езика, оток на ларинкса със стесняване на дихателните пътища, задух, сърцебиене, спадане на кръвното-налягане до животозастрашаващ шок.
Ако някой от тези симптоми се прояви, което може да се случи дори и при първо
приложение, се изисква незабавна лекарска намеса.
 

Жлъчно-чернодробни нарушения
Много редки
Нарушения на чернодробната функция, чернодробно увреждане, особено при продължително лечение, чернодробна недостатъчност, остро чернодробно възпаление (хепатит).
При продължт-елно приложение трябва внимателно да се проследяват параметрите на чернодробната функция.


Психични нарушения
Много редки
Психотични реакции, депресия.


Ако някоя от нежеланите реакции стане сериозна или ако забележите друга нежелана реакция, неописана в тази листовка, моля, уведомете Вашия лекар или фармацевт.


5. Как да съхранявате МИГ-400®
Да се съхранява на място, недостъпно за деца!
Не използвайте МИГ-400® след срока на годност, отбелязан върху блистера или на картонената опаковка след "Годен до:" Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.


Условия за съхранение
Този лекарствен продукт не изисква специални условия на съхранения.
Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.


б.Допълнителна информация
Какво съдържа МИГ-400®

Активното вещество е ибупрофен.
Всяка филмирана таблетка съдържа 400 mg ибупрофен.
Блистерът се състои от непрозрачен PVC филм и алуминиево фолио,покрито с  пергамент, в картонени кутии с 10, 20, 30 или 50 филмирани таблетки.
Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.


Други съставки:
Сърцевина на таблетката:
Царевично нишесте, силициев диоскид, колоиден безводен, натриев нишестен гликолат (тип А), магнезиев стеарат.
Филмирано покритие:
Хипромелоза, макрогол 4000, повидон К 30, титанов диоксид (Е 171).


Как изглежда МИГ-400® и какво съдържа опаковката
Бели до почти бели, продълговати филмирани таблетки с делител на черта от двете страни, с отбелязано WE" от двете страни на делителната черта.
Таблетката може да бъде разделена на две равни половини.


Притежател на разрешението за употреба и производител
Berlin-Chemie AG (Menarini Group)
Glienicker Weg 125
D-12489 Berlin, Германия

Количката е празна.

Валута