Добре дошли в нашия магазин!

Основни категории

Грипекс таблетки/Gripex 12tabl.

Код: 1760

Gripex временно облекчава простуда или грип, лека до умерена болка (възпаление на гърлото, главоболие и мускулни болки), температура, оток на лигавицата на носната кухина и синусите, хрема, кашлица. Опаковка 12 таблетки.

Цена: 6.10лв.
Брой:
Изпрати на приятел Оцени продукта Добави в списъка с желания

Грипекс временно облекчава простуда или грип, лека до умерена болка (възпаление на гърлото, главоболие и мускулни болки), температура, оток на лигавицата на носната кухина и синусите, хрема, кашлица.

Състав: Една таблетка съдържа:
Активни вещества:
Acetaminophen (Paracetamol) 325.0 mg
Pseudoephedrine hydrochloride 30.0 mg
Dextromethorphan hydrobromide 10.0 mg

Неактивни вещества:
Вътрешност: микрокристална целулоза, прежелатинизирана скорбяла, стеаринова киселина, колоидален силиконов диоксид.
Покритие: хидроксипропил метилцелулоза, полидекстроза, оцветител FD&C Yellow#6 Alirniinum Lake, титаниев диоксид, триацетин, оцветител FD&CRed#40 Almninmn Lake, полиетилен гликол.

Всяка таблетка съдържа три активни вещества, които са безопасни и със сигурност ефективни. Аналгетично-антипиретичният ацетаминофен (парацетамол) потиска по-леките и умерени болки, главоболие и намалява температурата.
Деконгестантният псевдоефедрин намалява отока на носната кухина, повлиява хремата и подобрява проходимостта на синусите. Декстрометорфан облекчава кашлицата, която се дължи на по-леки раздразнения на гърлото и бронхите, като я потиска. Всички тези симптоми могат да придружават простудата.

Противопоказания: Този лекарствен продукт не трябва да се предписва на пациенти, с данни за свръхчувствителност към която и да е от съставките и по време на лечение с други лекарствени продукти, съдържащи ацетаминофен, декстрометорфан или псевдоефедрин. Остра бъбречна и чернодробна недостатъчност, остро повишааване на кръвното налягане. Остра коронарна болест на сърцето.. Злоупотреба с повече от 90 ml твърд алкохол дневно. Не го предписвайте заедно с моноаминооксидазни инхибитори (МАО) и в продължение на две седмици след неговото спиране. Не трябва да се дава на деца под 6 години.

СПЕЦИАЛНИ ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ПРИ УПОТРЕБА: Хора с бъбречна недостатъчност, пристрастени към алкохол или в недохранено състояние, могат да бъдат изложени на по-голям риск към увреждане на черния дроб. Използвайте предпазливо при пациенти с: бъбречна или чернодробна недостатъчност, лека до умерена степен на повишено кръвно налягане, коронарна болест на сърцето, неравномерен пулс, астма, емфизем, хроничен бронхит, глаукома, хипертрофия на простатата, диабет, хипертиродизъм. По време на лечение да се избягва употребата на алкохол. Ако проявите не изчезнат до 7 дни или са придружени от температура повече от 3 дни, консултирайте се с лекар.

ЛЕКАРСТВЕНИ ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ И ДРУГИ ФОРМИ НА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ: Информирайте вашия лекар за всеки лекарствен продукт, който приемате, включително: хапчета за сън, успокоителни лекарствени продукти, антидепресанти, противоепилептични лекарствени продукти, лекарства против високо кръвно налягане или противосъсирващи средства.

БРЕМЕННОСТ И КЪРМЕНЕ: Не приемайте по време на бременност и кърмене.

ЕФЕКТИ ВЪРХУ СПОСОБНОСТТА ЗА ШОФИРАНЕ И РАБОТА С МАШИНИ: Внимавайте, когато карате моторно превозно средство или работите с машини.
 
Начин на употреба: Възрастни и деца над 12 години: 2 таблетки от 3 до 4 пъти на ден. Не приемайте повече от 8 таблетки на ден.
Деца от 6 до 12 години: 1 таблетка от 3 до 4 пъти на ден. Не приемайте повече от 4таблетки дневно.

ПРЕДОЗИРАНЕ: В случай на предозиране могат да бъдат наблюдавани: гадене, повръщане, коремни болки, сънливост и остра бъбречна или чернодробна недостатъчност. В случай на предозиране, свържете се с вашия лекар. Не по -късно от 10-12 час да се приеме 14- ацетилцистеин.

НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ: Някои пациенти могат да изпитат умора, сънливост и виене на свят. Други могат да отбележат разстройства от страна на на стомашночревната система като гадене, повръщане. Понякога могат да се проявят кожни алергични реакции. В някои при случаи пациенти със свръхчувствителност към лекарствения продукт може да се
наблюдава незначително повишаване на кръвното налягане и учестена сърдечна дейност.

СПЕЦИАЛНИ УСЛОВИЯ НА СЪХРАНЕНИЕ
Да се съхранява при стайна температура (15 ,С - 25 ,С ).
Да се съхранява места, недостъпни за деца.

Количката е празна.

Валута