Добре дошли в нашия магазин!

Основни категории

Грипекс Макс ХотАктив/Gripex Max HotActive 8sache.

Код: 1759

Gripex Max с вкус на лимон е болкоуспокояващ и температуропонижаващ (парацетамол в максимална доза) лекарствен продукт, който се употребява при простуда, като намалява отока на носната лигавица и така възстановява проходимостта на носа и синусите. Опаковка 8 прахчета.

Цена: 8.10лв.
Брой:
Изпрати на приятел Оцени продукта Добави в списъка с желания

Грипекс Хот Актив Макс с вкус на лимон е болкоуспокояващ и температуропонижаващ (парацетамол в максимална доза) лекарствен продукт, който се употребява при простуда, като намалява отока на носната лигавица и така възстановява проходимостта на носа и синусите.

Състав: 1 саше съдържа:
активни вещества:

paracetamol 1000.0 mg
ascorbic acid 100.0 mg
phenylephrine hydrochloride 12.2 mg

   
помощни вещества: захароза, натриев цитрат, лимонена киселина, ацесулфам К Е950, лимонена есенция, аспартам Е95, хинолиново жълто Е104

Грипекс Хот Актив Макс е показан за облекчаване на симптомите на простуда и грип, като: повишена температура, главоболие, болки в гърлото, мускулни болки, костно-ставни болки, кихане, възпаление на лигавицата на горните дихателни пътища.

Лекарственият продукт не трябва да се използва в с случаи на: Данни за свръхчувствителност към някоя от съставките на продукта. При някое от следните заболявания: нестабилно коронарно сърдечно заболяване, високо артериално кръвно налягане, фенилкетонурия (повишено отделяне на ацетон и други кетотела с урината), закритоъгълна глаукома. Провеждане на лечение с инхибитори на моноаминооксидазата и до 2 седмици след спирането на тези лекарствени продукти.

Не трябва да приемате други продукти, съдържащи парацетамол и/или симпатикомиметици.

По време на лечение с лекарствения продукт, консумацията на алкохол е забранена.

Продуктът не трябва да се прилага при деца под 12 години.

Изисква се повишено внимание при употребата на Грипекс Хот Актив Макс, ако:
Имате бъбречно заболяване, бронхиална астма, хипертрофия на простатата, хипертиреоидизъм, синдром на Рейно, коронарно сърдечно заболяване, артериална хипертония, диабет.

В случай на повишена температура, продължила повече от 3 дни след началото на
лечението, трябва да се свържете с Вашия лекар.

Едно саше съдържа 1.939 g захароза, което се равнява на 0.2 калории.

Приемане на лекарствения продукт с храни и напитки: Храната не намалява абсорбцията на лекарствения продукт.

Бременност и кърмене: Продуктът не трябва да се употребява по време бременност и кърмене.

Шофиране и работа с машини: Когато приемате лекарствения продукт, внимавайте при шофиране и работа с машини

Употреба на други лекарствени продукти: Продуктът не трябва да се приема едновременно с други лекарства, съдържащи парацетамол и/или фенилефрин, инхибитори на моноаминооксидазата, зидовудин.
В случай на едновременен прием на антитромбошчни лекарствени продукти (варфарин, кумарин), антиепилептични средства ( барбитурати ), лекарства за понижаване на кръвното налягане (гванитидин, мекамиламин, метилдопа, резерпин), индометацин, продукти, които са p-рецепторни антагонисти, трициклични антидепресанти, посъветвайте се с Вашия лекар, преди да приемете лекарствения продукт.

Начин на употреба: Възрастни и деца над 12 години: 1 саше на всеки 4-6 часа (не трябва да се приемат повече от 4 сашета дневно).

Съдържанието на сашето трябва да се разтвори в чаша с топла вода, за да се получи топла напитка.

Не използвайте лекарствения продукт повече от 3-5 дни, освен ако не е предписано друго от Вашия лекар.

Ако пропуснете да приемете доза: Грипекс Хот Актив Макс с вкус на лимон е показан за краткотрайно лечение на симптоми на простуда и грип и трябва да се приема, като се спазва препоръчителната доза.

Ако поемете повече от необходимото количество лекарствен продукт: Възможно е да се появят гадене, повръщане, разстройство, болки в стомаха, жълтеница, треперене, безпокойство, безсъние, повишаване на артериалното кръвно налягане, сърцебиене, бледност, задържане на урина. Най-опасните симптоми на предозиране са: затруднено дишането, халюцинации, гърч и кома. Ако след предозирането е изминал по-малко от 1 час трябва да се предизвика повръщане или да се направи промивка на стомаха.

Ако сте използвали по-голяма от препоръчителната доза лекарство или някой друг го е направил, свържете се с Вашия лекар или фармацевт.

Евентуални нежелани реакции: В случай на краткотрайно приложение на лекарствения продукт, рядко се наблюдават нежелани реакции.

Като всяко лекарство, Грипекс Хот Актив Макс може да предизвика нежелани реакции, включващи:

Кожни алергични реакции (сърбеж, уртикария). От страна на храносмилателната система: гадене, повръщане, нарушено храносмилане, чувство на парене. От страна на сърдечносъдовата система: повишаване на артериалното кръвно налягане, сърцебиене, аритмия, бледост. От страна на централната нервна система: чувство за страх, безспокойство, нервно напрежение, безсъние, халюцинации. От страна на пикочната система: затруднено уриниране

При някои хора, по време на приложение на лекарствения продукт може да се появят други нежелани реакции. Ако забележите нежелани реакции, които не са включени в тази листовка, трябва да информирате Вашия лекар.

Съхранение на Грипекс Хот Актив Макс: Продуктът трябва да се съхранява на недостъпно за деца място. Съхранявайте лекарствения продукт при температура под 25°С.

Не използвайте лекарството след изтичане на срока на годност, посочен върху опаковката.

Ако имате въпроси или се съмнявате в нещо, обърнете се към Вашия лекар ши фармацевт
 

Количката е празна.

Валута