Добре дошли в нашия магазин!

Основни категории

Грипекс хотактив прахчета/Gripex HotActive 8sache.

Код: 1758

Gripex HotActive е комбиниран лекарствен продукт с комплексно температуропонижаващо и болкоуспокоявшцо действие, подходящо за употреба при простудни заболявания. Опаковка 8 прахчета.

Цена: 6.55лв.
Брой:
Изпрати на приятел Оцени продукта Добави в списъка с желания

Грипекс ХотАктив е комбиниран лекарствен продукт с комплексно температуропонижаващо и болкоуспокоявшцо действие, подходящо за употреба при простудни заболявания. Намалява набъбването на носната лигавица и синусите, възвръща проходимостта на носа и синусите и компенсира недостига на витамин С.

Покозания за употребата на Грипекс ХотАктив са симптоми на настинка, грип и грипоподобни състояния, като: треска, тръпки, главоболие, възпалено гърло, мускулни болки, костноставни болки, кихане, възпаление на лигавиците на горните дихателни пътища, общо усещане за дискомфорт..
Грипекс -ХотАктив е лекарство за облекчаване на симптомите на настинка, грип и грипоподобни състояния.

Състав: 1 саше съдържа:
активни вещества:
paracetamol.........................650,0 mg
ascorbic acid........................ 50,0 mg
phenylephrine hydrochloride.... 10,0 mg

помощни вещества: захароза, натриев цитрат, лимонена киселина, ацесулфам К Е950 (acesulpham К Е950), аспартам (aspartame), хидрохиноново жълто^шпоНпе yellow), натурална лимонена есенция.
 
Лекарственият продукт не трябва да се използва в случай на: Данни за свръхчувствителност към някоя от съставките на продукта.
Поява на някое от следните заболявания: нестабилно коронарно сърдечно заболяване, високо- артериално , кръвно налягане, фенилкетонурия (повишено отделяне на ацетон и други кетотела с урината), закритоъгълна глаукома. Лечение с инхибитори на моноаминоксидазана и,в периода от 2 седмици след спирането на тези лекарства. Да не се приемат други продукти, съдържащи парацетамол и/или симпатикомиметици.
По време на приемането на продукта, консумирането на алкохол е забранено. Лекарството не,трябва да се използва при деца под 12 години.

Внимавайте особено много с употребата на Грипекс ХотАктив, ако: Имате чернодробна или бъбречна дисфункция, бронхиална астма, хипертрофия на простатата,'-- хипертиреоидизъм (прекомерно образуване на тиреоидни хормони вследствие на увеличена функция на щитовидната жлеза), синдром на Рейно, коронарно сърдечно заболяване, артериална хипертония, диабет.
В случай на температура, продължила повече от 3 дни след началото на лечението, трябва да се консултирате с лекар.
Едно саше съдържа 1.981 g захароза, което се равнява на 0.2 калории, което трябва да се има пред вид от диабетици.

Приемане на лекарствения продукт с храни и напитки. Храната не намалява резорбцията на лекарството от организма.

Бременност и кърмене: Лекарственият продукт може да се прилага при бременни жени, само в случай, че ползите за майката са по-големи от потенциалния риск за плода. Лекарството не трябва да се употребява по време кърмене.

Шофиране и работа с машини: Когато приемате това лекарство трябва да внимавайте при шофиране и работа с машини.

Употреба на други лекарствени продукти:
Продуктът не трябва да се приема едновременно с други лекарства, съдържащи парацетамол и/или фенилефрин, инхибитори на моноаминооксидазата, зидовудин (zidovudine).

В случай, че приемате антитромботични лекарствени продукти (варфарин, кумарин), антиепилептични лекарства, барбитурати, средства за намаляване на кръвното налягане (гванетидин, мекамиламин, метилдопа, резерпин), индометацин,В рецепторни антагонисти, трициклични антидепресанти, преди да вземете лекарството се консултирайте с Вашия лекар. 

Начин на употреба:  Възрастни и деца под 12 години:
1 саше на всеки 4-6 часа (максимум 4 сашета дневно). Съдържанието на сашето трябва да се разтвори в чаша с гореща вода, за да се получи топла напитка.
Ако имате усещането, че действието на този лекарствен продукт е твърде силно или -твърде слабо, тряба да се консултирате с лекар.

Ако пропуснете да приемете дозата: Грипекс ХотАктив е показан за облекчаване на симптомите на настинка, грип и грипоподобни състояния и трябва да се приема, като се спазва препоръчителната доза.

Ако приемете повече от лекарствения продукт, отколкото трябва: Ако, не е изминал повече от 1 час след предозирането, трябва да се предизвика повръщане или да.се направи промивка на стомаха.
Възможно е,да се появят гадене, повръщане, диария, болки в стомаха, жълтеница, треперене,безпокойство, безсъние, повишено артериално кръвно налягане, сърцебиене, бледност, затруднено уриниране. Най-опасните симптоми на предозиране са: задух, халюцинации, гърчи кома.
Ако сте използвали това лекарство в доза, по-висока от препоръчителната, свърлсете се незабавно с Вашия лекар или фармацевт.

Възможни нежелани реакции: Като всяко лекарство Грипекс ХотАктив може да предизвика нежелани реакции. Включително:
•кожни алергични реакции (сърбеж, уртикария)
•от страна на храносмилателната система: гадене, повръщане, нарушено храносмилане, чувство на парене
•от страна на сърдечносъдовата система: повишаване на артериалното кръвно налягане,сърцебиене, аритмия, побледняване.
•от страна на пикочната система: затруднено уриниране
от страна на централната нервна система: чувство за страх, безпокойство, нервно напрежение, безсъние, халюцинации
При някои хора, по време на приложение на лекарството може да се появят и други неоюелани реакции. Ако забележите страничен ефект, който не е споменат в тази листовка, трябва да информирате Вашия лекар.

5.Съхранение на Грипекс ХотАктив
Лекарството трябва да се съхранява на недостъпно за деца място.
Да се съхранява.при температура под 25°С.
Да не се използва след изтичане на срока на годност, посочен върху опаковката.

Ако имате въпроси или се съмнявате в нещо, обърнете се към Вашия лекар или фармацевт.

Притежател на разрешението за употреба:
US Pharmacia Sp.zo.o 40
Ziеbicka Street;50 - 507
Wroclaw Poland -

Количката е празна.

Валута