Добре дошли в нашия магазин!

Основни категории

Ефералган с витамин С/Efferalgan vit. C 330mg 20eff. tabl.

Код: 1737

Efferalgan vit. C  e предназначен за симптоматично лечение на леки до умерени болки и/или на фебрилни състояния като: главоболие, грипоподобни състояния, зъбобол, мускулни болки, менструални болки. Опаковка 20 разтворими таблетки.

Цена: 6.20лв.
Брой:
Изпрати на приятел Оцени продукта Добави в списъка с желания

Ефералган с витамин С е предназначено е за симптоматично лечение на леки до умерени болки и/или на фебрилни състояния като: главоболие, грипоподобни състояния, зъбобол, мускулни болки, менструални болки.

СЪСТАВ: Ефервесцентна таблетка с делителна черта.
Парацетамол (Paracetamol)    330 mg
Аскорбинова киселина (Ascorbic acid) 200 mg

Помощни вещества: калиев бикарбонат, натриев хидроген карбонат, сорбитол, безводна лимонена киселина, натриев бензоат, натриев докузат, повидон За една ефервесцентна таблетка.
Една ефервесцентна таблетка съдържа 330 mg натрий и 44 mg калий.

Лекарствена форма: Ефервесцентна таблетка с делителна черта. Туба с 10 ефервесцентни таблетки, кутия с 2 туби.
Тази лекарствена форма е предназначена за възрастни и деца с тегло над 27 kg (над 8 годишна възраст). Прочетете внимателно раздела "Дозировка"

За деца с различно от това тегло има други лекарства, съдържащи  парацетамол. Консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт.

ВАЖНО!
СЛУЧАИ, ПРИ КОИТО ТОВА ЛЕКАРСТВО НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЛАГА
Това лекарство НЕ ТРЯБВА да се прилага при следните случаи: известна алергия към парацетамол; тежко чернодробно заболяване; камъни в бъбреците, когато се използват дози над 1 g Витамин С.

СПЕЦИАЛНИ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ: Консултирайте се с лекар веднага в случаи на предозиране или инцидентно приемане на голяма доза.

ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ПРИ УПОТРЕБА: Ако болката продължи повече от пет дни, или треската - повече от три дни, ако лекарството не е достатъчно ефикасно или се развият някакви други симптоми, не продължавайте лечението преди да се консултирате с Вашия лекар.

В случай на тежко чернодробно или бъбречно увреждане, трябва да се консултирате с лекар преди да започнете лечение с парацетамол.  При хранителен режим без съдържание или с намалено съдържание на натрий, в дневната дажба трябва да се отчита съдържанието на натрий, което е 330 mg на таблетка.

КОГАТО СЕ СЪМНЯВАТЕ, НЕ СЕ КОЛЕБАЙТЕ ДА СЕ КОНСУЛТИРА ТЕ С ВАШИЯ ЛЕКАР.

ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ С ДРУГИ ЛЕКАРСТВА ИЛИ ДРУГИ ФОРМИ НА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ: Ако лекарят назначи тест за определяне нивото на пикочната киселина в кръвта и нивото на кръвната захар, информирайте го, че детето Ви приема това лекарство.

ЗА ДА СЕ ИЗБЕГНЕ ПОТЕНЦИАЛНО ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ МЕЖДУ РАЗЛИЧНИ ЛЕКАРСТВА, ВИЕ ТРЯБВА ВИНАГИ ДА ИНФОРМИРАТЕ ВАШИЯ ЛЕКАР, АКО ПРИЕМАТЕ И ДРУГИ ЛЕКАРСТВЕНИ ПРОДУКТИ

БРЕМЕННОСТ И КЪРМЕНЕ: При нормални условия на употреба, парацетамол може да се прилага по време на бременност и кърмене.

КАТО ОБЩО ПРАВИЛО, ВИНАГИ СЕ КОНСУЛТИРАЙТЕ С ЛЕКАР ПРЕДИ ДА ПРИЕМАТЕ ЛЕКАРСТВА ПО ВРЕМЕ НА БРЕМЕННОСТ ИЛИ КЪРМЕНЕ.

ПОМОЩНИ ВЕЩЕСТВА, КОИТО ТРЯБВА ДА СЕ ВЗЕМАТ ПОД ВНИМАНИЕ ЗА БЕЗОПАСНА УПОТРЕБА: Калиев бикарбонат, натриев бензоат, съдържание на натрий 330 mg на таблетка, съдържание на калий 44 mg на таблетка.

Начин на употреба:  ДОЗИРОВКА: Това лекарство не е подходящо за деца с тегло под 27 kg (т.е. около 8 години).

За деца с тегло от 27 до 50 kg (около 8 до 15 години): дозата парацетамол зависи от теглото на детето; възрастта е дадена само ориентировъчно.
Ако не знаете теглото на детето, трябва да го претеглите, за да приложите най-
подходящата доза. Съществуват различни концентрации на парацетамол, следователно лечението може да се адаптира към теглото на всяко дете.

Препоръчителната дневна доза парацетамол е приблизително 60 mg/kg дневно, разделена на 4 или 6 приема, т.е. приблизително 15 mg/kg на всеки 6 часа или 10 mg/kg на всеки 4 часа. Препоръчваната максимална доза е 3 g парацетамол дневно.

Една или две ефервесцентни таблетки, съдържащи 330 mg парацетамол, които се
повтарят, ако е необходимо след 4 часа, без да се надвишават 9 таблетки на ден.

Деца от 27 до 30 kg (от 8 до 10 години): една ефервесцентна таблетка, която се повтаря, ако е необходимо след 6 часа, без да се надвишават 5 таблетки на ден. Деца от 30 до 35 kg (от 10 до 12 години): една или две ефервесцентни таблетки, които се повтарят, ако е необходимо след 6 часа, без да се надвишават 6 таблетки на ден. Деца от 35 до 50 kg (от 12 до 15 години): една или две ефервесцентни таблетки, които се повтарят, ако е необходимо след 6 часа, без да се надвишават 7 таблетки на ден.

При възрастни и деца с тегло над 50 kg (над 15 години): 1 до 2 ефервесцентни таблетки, като при необходимост приемът се повтаря след 4 часа, без да се надвишава общата доза от 9 ефервесцентни таблетки на ден.
Обикновено не е необходимо да се превишава дозата от 3 g парацетамол на ден, т.е. 9 ефервесцентни таблетки дневно. В случай на по-силна болка обаче , максималната доза може да се увеличи до 4 g на ден, т.е. 12 ефервесцентни таблетки дневно.

Винаги трябва да има интервал от 4 часа между два приема.

Ако имате впечатление, че ефекта на това лекарство е твърде силен или твърде слаб, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт.

МЕТОД И НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ: Перорално приложение. Таблетката се разтваря напълно в голяма чаша вода и се изпива веднага.

Освен това, ако температурата на детето превиши 38,5°С, следните действия ще направят лечението по-ефикасно: съблечете детето, дайте му да пие течности, не оставяйте детето на много топло място.

 

ЧЕСТОТА И ВРЕМЕ НА ПРИЛОЖЕНИЕ НА ЛЕКАРСТВОТО: Редовното приложение помага да се избегнат колебанията в интензитета на болката и треската.
При деца е необходим интервал за предпочитане 6 часа, но не по-малко от 4 часа между приемите, както през деня, така и през нощта.
При възрастни трябва да има интервал от най-малко 4 часа между приемите.

Тъй като лекарството съдържа Витамин С, не трябва да се приема вечер.
При бъбречна недостатъчност интервалът между приемите трябва да бъде най-
малко 8 часа.

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ЛЕЧЕНИЕТО: Ако болката продължи повече от пет дни, или треската - повече от три дни, ако лекарството не е достатъчно ефикасно или се появят други симптоми, не продължавайте лечението без да се консултирате с Вашия лекар.

НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ: В редки случаи могат да се развият кожни обриви, зачервяване на кожата или алергични реакции под формата на внезапно подуване на лицето или шията или внезапно неразположение с понижение на кръвното налягане. Ако това се случи, незабавно прекратете лечението, информирайте вашия лекар и не приемайте повече лекарства, които съдържат парацетамол.

В изключително редки случаи са наблюдавани промени в лабораторните показатели, които изискват редовно проверяване на кръвната картина: абнормно ниски нива на някои типове кръвни клетки (тромбоцити), което може да доведе до кървене от носа или венците. Ако това се случи, консултирайте се с лекар.

Високите дози Витамин С (над 1 g) благоприятстват образуването на бъбречни камъни при определени пациенти и може да увеличи хемолизата (деструкцията на червените кръвни клетки) при болни с дефицит на глюкозо-6-фосфатдехидрогеназа.

Количката е празна.

Валута