Добре дошли в нашия магазин!

Основни категории

Орофар спрей за гърло/Orofar spray 30ml

Код: 1713

Orofar spray е локален спрей за гърло, който унищожава бактериите, вирусите и гъбичките, които причиняват възпалителни процеси в устата. Опаковка флакон спрей 30мл.

Цена: 9.60лв.
Брой:
Изпрати на приятел Оцени продукта Добави в списъка с желания

Орофар се използва за лечение на възпалителни процеси в устата и гърлото: болки в гърлото при простуда, фарингит или ларингит (със или без затруднено гълтане), малки лигавични язви, възпалени венци. Орофар® се използва и в комплексното лечение на тонзилит.

Орофар® унищожава бактериите, вирусите и гъбичките, които причиняват възпалителни процеси в устата.

Състав: Всяка таблетка Орофар® съдържа като активни съставки 1 mg Benzoxonium chloride и 1 mg Lidocaine hydrochloride.
Помощни вещества: сорбитол, микрокристална целулоза, полиетиленгликол, царевично нишесте, захарин натрий, натриев хлорид, магнезиев стеарат, портокалова есенция.

Орофар® спрей съдържа като активни съставки 2 mg/ml Benzoxonium chloride и 1.5 mg/ml Lidocaine hydrochloride.
Помощни вещества: етанол, глицерол, ментол, ментово масло, хлороводородна киселина, дестилирана вода.
Една доза 0.5 ml (4 впръсквания) съдържа 1 mg Benzoxonium chloride и 0.75 mg Lidocaine hydrochloride.

Орофар® съдържа противовъзпалителна (Benzoxoninm chloride) и обезболяваща (Lidocaine hydrochloride) съставка. Локалният анестетик лидокаин облекчава болката, предизвикана от възпалението.

Орофар не дразни устата и гърлото.

Деца: Орофар® не се препоръчва при деца под 4-годишна възраст.

Ако сте бременна или кърмите: Както при други лекарства, консултирайте се с Вашия лекар, преди да вземете  Орофар, ако сте бременна или кърмите.

Ако зачервеното гърло се придружава от висока температура или симптомите продължават повече от 5 дни, консултирайте се с лекар.
Таблетките са подсладени със захарин и сорбитол. Всяка таблетка Орофар® съдържа 1 g сорбитол. Когато се приема съгласно препоръките за дозиране, всяка доза набавя до 1 g сорбитол. Неподходящ е при вродена непоносимост към фруктозата. Може да причини стомашно дразнене и диария.
Съвет за диабетици: 10 таблетки Орофар® се равняват на една порция плодове.
Орофар спрей е предназначен за устната лигавица (уста и гърло). Апликаторът не трябва да
се използва, ако е повреден.

Начин на употреба: Таблетки за смучене. Оставете една таблетка да се разтвори в устата на всеки два-три часа. Ако е необходимо, може да увеличите дозата на 1 таблетка на всеки 1-2 часа. Не вземайте повече от 10 таблетки дневно.
При ранички в устата (афти) оставете таблетката да се разтваря бавно в контакт с увреденото място.

Спрей за устна лигавица:
Прилагайте Орофар® спрей в устата или гърлото от три до шест пъти дневно. Дръжте спрея изправен и впръсквайте по 4 пъти на всяко приложение.

Деца: Орофар може да се прилага при деца над 4 години, но дозата трябва да се намали. Не бива да се дават повече от 6 таблетки дневно. По време на всяка апликация не трябва да се впръсква спрей повече от два-три пъти.

Преди да използвате Орофар спрей: Отстранете капачката. Поставете апликатора на върха на помпичката със силно натискане. Преди първата апликация пръснете няколко пъти във въздуха, за да подготвите помпичката за употреба. След като я използвате, дезинфекцирайте апликатора с помощта на чиста тъкан, навлажнена с малко количество от разтвора на Orofar .  Подсушете, особено преди употребата от друг човек. Махнете апликатора, след като сте го използвали, и го съхранявайте в кутията на Orofar® спрей до следваща употреба.

Ако случайно е прието твърде голямо количество Орофар®,информирайте веднага Вашия лекар или фармацевт.

В отделни случаи може да възникне леко локално дразнене. В изолирани случаи е възможно да се получат кожни зачервявания и оток на гърлото. Ако Ви се случи това, прекъснете незабавно лечението и се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт. Съобщете на Вашия лекар или фармацевт, ако забележите някакви други странични явления, които смятате, че може да се дължат на употребата на препарата.

 

Количката е празна.

Валута