Добре дошли в нашия магазин!

Основни категории

Вагилакт вагинални таблетки/Vagilact 10tabl.

Код: 1666

Vagilact е медицинско изделие, предназначено за възстановяване на вагиналната флора. Опаковка 10 вагинални таблетки.

Цена: 19.60лв.
Брой:
Изпрати на приятел Оцени продукта Добави в списъка с желания

Vagilact представлява медицинско изделие, под формата на вагинални таблетки, което помага при всяко преходно нарушаване на баланса на вагиналната микрофлора.
Пикочо-половата система притежава характерна микробактериална флора, която физиологично действа като естествена защита срещу бактериални инфекции: нивото на рН на нормалните вагинални секрети е около 4,5 и тази киселинност се поддържа чрез нормални нива на естроген и постоянна млечна флора.
Бактериалната флора в лигавицата на влагалището се състои главно от млечнокисели бактерии. Тези бактерии чрез метаболизма си произвеждат млечна киселина, която поддържа кисела среда във вагиналната лигавица. Тази киселинност предотвратява и защитава срещу инвазията и развитието на патогенна микрофлора. Микробиологичният баланс на пикочо-половата система може да бъде временно нарушен от хормонални фактори, като менструален цикъл, менопауза, лоша хигиена, както и от често използване на тампони, контрацептиви или антибиотици.
В тези случаи, когато съставът на микрофлората на пикочо-половата система е променен чрез намаляване на броя на млечнокиселите бактерии, може да се стигне до растеж на патогенни микроорганизми и възникване на бактериална инфекция във влагалището. Най-честите симптоми на бактериална инфекция са парене, сърбеж и увеличаване на вагиналния секрет.

 

Състав: Всяка таблетка съдържа млечнокисели бактерии, млечна киселина и соеви изофлавони.

Таблетката се разпада във влагалището и в продължение на няколко минути освобождава млечнокисели бактерии и млечна киселина, като по този начин намалява нивото на рН във влагалището до ниво 4-4,5 и спира растежа на патогенната микрофлора. Соевите изофлавони, които също се съдържат в таблетката, стимулират образуването на млечна киселина във вагиналната лигавица, намаляват нивото на рН и помагат за възстановяване на нормалното състояние и еластичността на вагиналните стени.

Начин на употреба: Препоръчително е да използвате една вагинална таблетка, най-добре вечер преди лягане, в продължение на 10 дни.
Следвайте инструкциите. Започнете да прилагате таблетките 10 дни преди започване на менструалния цикъл и/или непосредствено след това. Ако е необходимо, можете да удължите приложението на продукта до 20 дни, без да се консултирате със своя лекар гинеколог.

Предупреждение: Не използвайте този продукт едновременно с други средства за вагинална употреба, без предварително да се консултирате със своя лекар гинеколог.


 

Количката е празна.

Валута