Добре дошли в нашия магазин!

Основни категории

Ендотелон таблетки/Endotelon 150mg * 20 tabl.

Код: 1627

Endotelon е венотоник (увеличава еластичността на кръвоносните съдове) и съдов протектор (увеличава устойчивостта на малките кръвоносни съдове). Опаковка 20 таблетки.

Цена: 19.15лв.
Брой:
Изпрати на приятел Оцени продукта Добави в списъка с желания

Ендотелон е предназначен за: Подобрение на симптомите свързани с венозна и лимфна недостатъчност (тежест в краката, болки, декубитус). Лечение на лимфедем на ръцете след хирургично и радиолечение на рак на гърдата: Като допълнение при други физикални методи на лечение и специално при ползване на еластични превръзки; Като самостоятелно лечение при пациенти, при които посочените по-горе физикални методи не са довели до желания ефект.


Ендотелон е венотоник (увеличава еластичността на кръвоносните съдове) и съдов протектор (увеличава устойчивостта на малките кръвоносни съдове).

Активното вещество на Ендотелон са procyanidolic oligomers (процианидолови олигомери)
Помощни вещества: микрокристална целулоза (90 микрона), колоидален безводен силицев двуокис, магнезиев стеарат, метакрилова киселина/ етил акрилат кополимер(1:1), натриев хидроксид, триетил цитрат, захароза, желатин, акация, титаниев диоксид, талк, жълт железен окис, карнаубов восък

Това лечение може да е напълно ефективно, когато е в комбинация със здравословен начин на живот: избягване на пряко излагане на слънце и пряка топлина, продължително стоене на едно място, внимаване с наднорменото тегло, постоянно движение на краката (разходка, упражнения). Да се практикуват спортове, благоприятстващи кръвообръщението и да се избягват прекалено интензивните спортове.
Поради съдържанието на захароза, това лекарство не трябва да се използва в случаи на непоносимост към фруктоза, синдром на глюкозо или галактозо малабсорбция или случаи на дефицит на сукрозо-изомалтаза - рядко срещани метаболитни заболявания.

Бременност и кръмене: Това лекарство може да се приложи по време на бременност само, ако лекарят Ви предпише.
Ако се налага да кърмите по време на лечението, консултирайте се с Вашия лекар,
който може да вземе решение, дали да следвате процедурата.
Не се препоръчва приемането на това лекарство по време на кърмене.

Начин на употреба: Таблетките се приемат преди хранене перорално.
При венозно-лимфна недостатъчност: по една таблетка сутрин и вечер в продължение на 20 дни в месеца (прекъсващи курсове).
При лимфедем: 2 таблетки дневно на два приема - сутрин и вечер, като продължителен курс на лечение.

ПРИ ПРОПУСКАНЕ НА ДОЗА: При пропускане на дадена доза, не я дублирайте, а продължете със следващата както обикновено.

НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ
По принцип всички лекарствени продукти предизвикват нежелани лекарствени реакции.
-Алергични реакции: уртикария, обрив със или без сърбеж, алергични реакции спрямо светлината ( колени реакции при излагане на слънце), екзема. Тези реакции са докладвани в редки случаи и изчезват при спиране на лечението.
-Много рядко, подуване на лицето, устните и / или ларинкса, затруднено дишане или преглъщане, подуване на ръцете и краката, главно сърбеж по кожата, изискващи незабавна консултация с лекар.
-Рядко стомашно-чревни разстройства: стомашна болка, гадене, диария.
-В много редки случаи: главоболие.

 


 

Количката е празна.

Валута