Добре дошли в нашия магазин!

Основни категории

Кетопрофен 2,5%гел/Ketoprofen 2,5% gel 50g

Код: 1606

Ketoprofen gel е предназначен за симптоматично лечение на болката, отока и възпалението при болезнени възпалителни и травмени заболявания в ставите, ставните връзки, сухожилията и мускулите. Опаковка туба 50 грама.

Цена: 3.00лв.
Няма наличност
Изпрати на приятел Оцени продукта Добави в списъка с желания

Кетопрофен гел се отнася към групата на нестероидните противовъзпалителни и обезболяващи лекарствени продукти. Облекчава болката, възпалението и отока при обострените, болезнени мускулно-скелетни заболявания като се избягват характерните нежелани ефекти, които се наблюдават при приемането на нестероидни противовъзпалителни средства през устата.

СЪСТАВ.
1 g гел съдържа като лекарствено вещество 25 mg Ketoprofen и като помощни вещества: 20 mg Карбопол 940, 320 mg Етилов алкохол 96 %, 40 mg Триетаноламин, 1 mg Иетил Парахидроксибензоат и 594 mg Пречистена вода.

ТЕРАПЕВТИЧНИ ПОКАЗАНИЯ.
За симптоматично лечение на болката, отока и възпалението при болезнени възпалителни и травмени заболявания в ставите, ставните връзки, сухожилията и мускулите (артрит, периартрит, тендинит, бурсит, изкълчвания, контузии, увреждания на менискуса, схващания на врата, лумбаго),

 

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ.
Свръхчувствителност към някоя от съставките на продукта, към аспирин или друго нестероидно противовъзпалително средство, както и към някое от помощните вещества. Тежка сърдечна недостатъчност.

 

СПЕЦИАЛНИ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ И ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ПРИ УПОТРЕБА.
Продължителната употреба на продукти за локално приложение могат да доведат до свръхчувствителност!
Да не се прилага при открити рани и секретиращи екземи.
Да се внимава да не попадне върху лигавица и очите.
Да не се излага на слънчева светлина намазаната повърхност.
Да не се използва в оклузивни превръзки.
Въпреки, че системните ефекти са минимални, Кетопрофен гел трябва да се прилага с повишено внимание (обсъждане с лекар или фармацевт) при пациенти с тежки бъбречни и чернодробни заболявания, астма или бронхоспазъм, тежки сърдечно-съдови заболявания, стомашно- чревни кръвоизливи. Нежеланите лекарствени реакции могат да бъдат намалени, като за контролиране на симптомите се употребява възможно най-ниската ефективна доза за възможно най-кратък срок от време.

 

ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ С ДРУГИ ЛЕКАРСТВЕНИ ПРОДУКТИ И ДРУГИ ФОРМИ НА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ.
При външно приложение на кетопрофен не са известни. Въпреки това едновременната употреба на повече от един лекарствен продукт от групата на НСПВС, включително селективни СОХ-2 инхибитори, трябва да се избягва.

 

СПЕЦИАЛНИ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ ОТНОСНО УПОТРЕБАТА ПРИ БРЕМЕННИ И КЪРМЕЩИ.
Не се препоръчва употребата на продукта от бременни и кърмещи жени, освен в случаите по изрично лекарско предписание.

 

ВЛИЯНИЕ ВЪРХУ СПОСОБНОСТТА ЗА ШОФИРАНЕ И РАБОТА С МАШИНИ.
Няма въздействие върху водачите на автомобили и при работа с машини.

Начин на употреба:
Гелът се нанася (3-5 cm или повече в зависимост от увреждането) върху кожата един или два пъти дневно, с леко масажиране, за да се улесни проникването. Прилага се външно за мазане. Да не се прилага повече от 5 дни освен по лекарско указание.
 

НАЧИН НА ДЕЙСТВИЕ ПРИ ПРЕДОЗИРАНЕ.
Няма опасност от предозиране поради начина на употреба. При случайно поглъщане на големи количества е необходимо промиване на устната кухина и стомаха, при нужда симптоматично лечение.

 

НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ.
В редки случаи е възможна появата на зачервяване, сърбеж, парене, кожни обриви, дерматити на мястото на приложение. Има единични съобщения за екзема, уртикария, ексфолиативни и контактни дерматити, реакции на фоточувсгвителносг, токсична епидермална некролиза. Последните проучвания показват, че сериозните кожни реакции, включително с летален изход, наблюдавани много рядко при употребата на НСПВС, се отнасят до случаи на ексфолиативен дерматит, синдром на Stevens-Johnson, токсична епидермална некролиза. Най-висок е рискът в началото на лечението - повечето случаи са наблюдавани през първия месец на лечението. Приемът на лекарствения продукт трябва да бъде преустановен още при първите кожни или други признаци на свръхчувствителност.

СЪХРАНЕНИЕ.
При температура под 25°С, далече от огън и пряка слънчева светлина. Да се съхранява на места недостъпни за деца.

ПРОИЗВОДИТЕЛ И ПРИТЕЖАТЕЛ НА РАЗРЕШЕНИЕТО ЗА УПОТРЕБА.
ВетПром АД, 2400 гр.Радомир, България, ул."Отец Паисий" № 26.

 

Количката е празна.

Валута