Добре дошли в нашия магазин!

Основни категории

Дийп Релийф гел/Deep Relief gel 50g

Код: 1603

Deep Relief gel е прозрачен, безцветен гел за локално приложение, който успокоява болката и има противовъзпалително действие. Опаковка туба 50грама.

Цена: 7.90лв.
Брой:
Изпрати на приятел Оцени продукта Добави в списъка с желания

Дийп Рилийф е прозрачен, безцветен гел за локално приложение, който успокоява болката и има противовъзпалително действие.

Състав: Активни вещества: Ибупрофен (Ibuprofen) 5%, Левоментол (Levomenthol) 3%. Помощни вещества: пропилен гликол, карбомер, ди-изопропаноламин карбомер, диизопропаноламин,

Ибупрофен е лекарство от групата на нестероидните противовъзпалителни средства (NSAIDS). Ибупрофен осигурява ефективно и дълготрайно облекчение на болката, намалява възпалението и отока.

Левоментол има охлаждащ ефект и осигурява допълнително облекчение на болката. Съставът на гела с двойно действие позволява бърза и концентрирана абсорбция на активните вещества през кожата на мястото на болката. Резултатът от комбинацията на Ибупрофен и Левоментол, заедно с помощното вещество ди-изопропаноламин е незабавно и дълготрайно облекчаване на болката.

За симптоматично облекчаване на ревматични и мускулни болки и възпаление при
изкълчвания, навяхване и спортни травми.

Противопоказания: Свръхчувствителност към някоя от активните съставки или ексципиенти. Гелът е противопоказен при пациенти с астма, при които аспиринът или нестероидните противовъзпалителни средства предизвикват астматични пристъпи, ринити или уртикария.

Начин на употреба: Възрастни и деца над 12 години.
Дийп Рилийф гел се нанася върху засегнатата зона с леки масажни движения до пълното му поливане. Апликацията се повтаря, но не повече от 3 пъти дневно. Да не се нанася на интервали по-малки от 4 часа. За всяка апликация се използва 1 -4 см от гела.
Гелът е подходящ за употреба по време на физиотерапевтични процедури (ултразвук, йонофореза).
Ако след две седмици не настъпи подобрение, задължително се провежда консултация с лекар.

Предозирането е малко вероятно поради локалното приложение на препарата. Симптомите от предозиране на ибупрофен включват главоболие, повръщане, сънливост и хипотензия.

Специални предупреждения: Само за външна употреба върху здрава кожа! Да не се нанася върху отворени рани, възпалена или наранена кожа! Да не се нанася в близост до очите! Да не се използва с оклузивни превръзки!Ръцете трябва да се измиват след нанасянето на продукта. Да се прекрати употребата на гела, ако кожата или болното място е силно раздразнено! При поглъщане на гела, пациентът трябва веднага да се свърже с лекар от най-близката спешна медицинска помощ! Да не се използва от деца под 12 години! Да се съхранява на място, недостъпно от деца!  

  
Избягвайте едновременната употреба с аспирин или други нестероидни противовъзпалителни средства.
Не излагайте на слънчева светлина третираната област веднага след нанасяне на гела.


Бременните жени и кърмачките трябва да избягват употребата на Дийп Рилийф гел.

Локалното приложение на Дийп Рилийф гел не повлиява способността за шофиране и работа с машини.

Нежелани реакции: Възможни се кожни реакции на мястото на приложение (обриви, сърбеж и уртикария), както и стомашни проблеми (стомашни болки, диспепсия).
Да се съхранява под 25°С.

ПРИТЕЖАТЕЛ НА РАЗРЕШЕНИЕТО ЗА УПОТРЕБА И ПРОИЗВОДИТЕЛ
Mentholatum Company Ltd,
1 Redwood Avenue, Peel Park Campus, East Kilbride, G74 5PE, Великобритания

Количката е празна.

Валута