Добре дошли в нашия магазин!

Основни категории

Бен-Гей маз/Ben-Gay 50g

Код: 1601

Ben-Gay е средство за локално приложение, което се прилага за облекчаване на ставни и мускулни болки от възпалително естество, скованост и болки в ставите, лумбосакрални болки от спастичен характер. Опаковка туба 50 грама.

Цена: 7.80лв.
Брой:
Изпрати на приятел Оцени продукта Добави в списъка с желания

Ben-Gay е средство за локално приложение, което се прилага за облекчаване на ставни и мускулни болки от възпалително естество, скованост и болки в ставите, лумбосакрални болки от спастичен характер.

Състав: Активните съставки са метилсалицилат 150 mg и ментол 100 mg. Другите съставки са стеаринова киселина, глицерил-моностеарат, ланолин анхидрид, полисорбат 85, сорбитан тристеарат, триетаноламин, вода.

Не изполсвайте продукта: ако сте алергични (свръхчувствителни) към метилсалицилат, ментол или към някоя от останалите съставки на Ben-Gay; ако имате открити рани; ако имате възпалена кожа; ако сте под 12 години.

Това лекарство се прилага само външно по начина, описан по-долу. Не го поглъщайте. Не използвайте Ben-Gay със загряващи компреси. Не използвайте при поява на възпаление на кожата. Избягвайте попадането на лекарството в очите или други лигавици. В случай, че болката продължи 10 дни или повече без да има облекчение, потърсете Вашия лекар.

Употреба на други лекарства: Не се очакват взаимодействия на Ben-Gay с други лекарства.

Бременност и кърмене: Ben-Gay се абсорбира през кожата и може да предизвика прояви на повишена възбудимост на нервната система особено ако е приложен върху обширна площ. Затова, ако сте бременни или кърмите, посъветвайте се първо с Вашия лекар преди да започнете да употребявате това лекарство. Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство.

Шофиране и работа с машини: Ben-Gay не влияе върху способността за шофиране и работа с машини.

Начин на употреба: Мазта се прилага върху кожата на засегната област чрез масаж. Това може да бъде повторено при необходимост в рамките на няколко часа (3-4 пъти дневно).

 

Нежелани реакции: Както всички лекарства, Ben-Gay може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

Ментолът в състава на мазта може много рядко да предизвика алергични реакции като уртикария, зачервяване и други кожни реакции. Ако се приложи върху обширна област от кожата, е възможно да се появи гадене, коремна болка, повръщане, нестабилност на походката, сънливост, забавяне на дишането. Метилсалицилатът в състава на мазта в много редки случаи може да предизвика силно дразнене на кожата на мястото на приложение.

Съхранявайте на място далеч от погледа и достъпа на деца.Не използвайте Ben-Gay след срока на годност, отбелязан върху картоненатаопаковка.Съхранявайте Ben-Gay при температура под 25°С.

 


 
Количката е празна.

Валута