Добре дошли в нашия магазин!

Основни категории

Олинт спрей 0.1%/Olynth spray 0.1% 10ml

Код: 1508

Olynth spray спрей за нос, със съдосвиващ ефект. Отпушва носа и спира хремата. Опаковка спрей 10мл.

Цена: 9.20лв.
Брой:
Изпрати на приятел Оцени продукта Добави в списъка с желания

Олинт 0.1% е спрей за нос, който отпушва носа и спира хремата.

Олинт спрей за нос принадлежи към група лекарства, наречени симпатикомиметици. Той има съдосвиващ ефект и с това намалява отока на лигавицата и води до подобрено оттичане на секрета.

Състав: ксилометазолин 0.1%
Другите съставки са: натриев дихидрогенфосфат дихидрат, динатриев фосфат дихидрат, глицерол, натриев хлорид, сорбитол, натриев хиалуронат, вода за инжекции.

Начин на употреба: Ако не е предписано други за възрастни и деца в училищна възраст се прилага при нужда по 1 впръскване на Олинт спрей за нос във всяка ноздра.

Дозировката зависи от индивидуалната  чувствителност на пациента и от клиничния ефект.
Олинт спрей за нос не трябва да се прилага повече от 5 до 7 дни, освен ако не е предписано друго от лекар.
Употребата при хроничен ринит трябва да се извършва само под лекарско наблюдение, поради опасността от атрофия на носната лигавица.

Не използвайте Олинт спрей за нос: ако сте алергични към ксилометазолин или към някоя от останалите съставки на Олинт НА спрей за нос; ако имате сухо възпаление на носната лигавица
- при деца под 6 години.
Обърнете специално внимание при употребата на Олинт: ако Вие приемате лекарства, които могат да повишат кръвното налягане: ако имате повишено вътреочно налягане: ако имате тежко сърдечно-съдово заболяване; феохромцитом; ако имате метаболитни заболявания.

Прием на други лекарства: Моля, информирайте Вашия фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.
При едновременната употреба на Олинт и някои подобряващи настроението лекарства /МАО инхибитори/ могат да се наблюдават ефекти върху сърдечно-съдовата система с повишаване на кръвното налягане.

Бременност и кърмене: Олинт спрей за нос не трябва да се използва по време на бременност, тъй като не са известни ефектите на лекарството върху плода. Лекарството не трябва да се използва по време на кърмене, защото не е известно дали преминава в кърмата.

Шофиране и работа с машини: При продължителна употреба и във високи дози Олинт спрей за нос не могат да бъдат изключени ефекти върху сърдечно-съдовата система. Това може да наруши способността за шофиране и работа с машини.

Респираторни, гръдни и медиастинални нарушения

Олинт  може да причини преходни леки симптоми на дразнене при чувствителни пациенти.
В редки случаи след изчерпване на ефекта на лекарствения продукт може да се наблюдава увеличение на отока на лигавицата.
При продължителна или честа употреба или при по-високи дози може да се получи усещане за парене или сухота на лигавицата, както и реактивна конгестия с медикаментазен ринит. Този ефект може да се наблюдава дори след 5-7 дневно лечение или след продължително прилагане и може да предизвика трайно увреждане на лигавицата с образуване на корички /сух ринит/.

Количката е празна.

Валута