Добре дошли в нашия магазин!

Основни категории

Линекс бейби/Linex baby 10 sache.

Код: 1504

Linex baby възстановява и поддържа баланса на чревната флора. Опаковка 10 прахчета.

Цена: 9.50лв.
Брой:
Изпрати на приятел Оцени продукта Добави в списъка с желания

Линекс бебе прах за перорална суспензия съдържа живи лиофилизирани бактерии от вида Bifidobacterium, които възстановяват и поддържат баланса на чревната микрофлора.

Състав: Всяко саше съдържа 109 колония образуващи единици от живи лиофилизирани млечно-кисели бактерии от вида Bifidobacterium и малтодекстрин.

Бифидобактериите (пробиотични бактерии) присъстват нормално в стомашно-чревния тракт и се наричат чревна микрофлора. Микрофлората на кърмачетата е съставена главно от тези бактерии и те се считат за особено важни в първите месеци на живота. Те поддържат здравословния киселинно-основен баланс, необходим за нормалното функциониране на храносмилателните внзими, спират растежа на вредните бактерии, повлияват движенията на чревната среда (перисталтика) и стимулират развитието на имунната система.

Здравословният баланс на чревната микрофлора може да се наруши от много фактори като вирусни и бактериални чревни инфекции (напр.ротавирусни инфекции), лечение с антибиотици или неправилен режим на хранене.

Нарушеният баланс на микрофлората се появява като колики, газове, диария, запек или атопичен дерматит.

Приложението на бифидобактерии е полезн за  физиологичния баланс на чревната микрофлора, тъй като възстановява  естественото й състояние.

От съображения за безопасност не давайте Линекс бебе на Вашето дете, ако:  е алергично (свръхчувствително) към някои от съставките на продукта или към млечни протеини; има имунодефицитни състояния (напр. ХИВ инфекция); има непоносимост към глюкоза, фруктоза или захароза.

Начин на употреба:  Деца на възраст между 2 и 12 години:  1 саше веднъж до два пъти дневно, за предпочитане по време на хранене.

Кърмачета и деца под 2 години: 1 саше веднъж дневно, за предпочитане по време на хранене.

Отворете сашето и изсипете съдържанието в чаша вода, сок или мляко. Може също да смесите праха с бебешка храна.

За да избегнете унищожаването на бактериите, не трябва да смесвате праха с горещи напитки. Ако Вашето дете приема антибиотици, препоръчителният интервал между антибиотика и линекс бебе е поне 3 часа.

 


 
Количката е празна.

Валута